Creat:

Actualitzat:

Des del 30 de juny de l’any passat, Encamp ostenta la presidència de la comissió de gestió del pla de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror. Unes valls que van ser declarades el 2004 per la Unesco paisatge cultural del Patrimoni mundial. La comissió de gestió està formada pels cònsols de les parròquies d’Encamp, d’Andorra la Vella, de Sant Julià de Lòria i d’Escaldes-Engordany, per la directora del pla de gestió de la vall i també per un secretari.

Aquest any, malgrat la Covid-19, aquesta comissió de gestió s’ha reunit quatre vegades per aprovar i proposar actuacions sobre aquest meravellós espai natural i cultural que tenim dins del nostre territori. Com a conseller del comú d’Encamp he tingut accés al recull d’actuacions que s’han desenvolupat al respecte i que es volen seguir ampliant amb el temps. Aprofito en aquest punt per fer una petita reflexió constructiva: valdria la pena que d’aquesta informació i tot el que envolta a les valls se’n fes molta més publicitat perquè arribés al màxim de gent possible.

Som un país que tot sovint ens obsessionem a pensar i crear nous atractius turístics culturals i naturals quan ja en tenim d’extraordinaris i no som capaços de treure’ls el suc que es mereixen. I sense cap mena de dubte, la vall del Madriu-Perafita-Claror és un exemple d’atractiu en majúscules amb una promoció existent però insuficient. Amb el que he pogut documentar-me a través de les actes, els membres de la nova comissió volen posar fil a l’agulla per potenciar les accions de promoció i conservació de la vall.

Durant molts anys, la vall del Madriu-Perafita-Claror ha estat un dels temes tabú d’aquest país, penalitzada per una manera de fer política poc valenta, del qui dia passa, any empeny. I així estem, amb un patrimoni mundial al nostre país que durant molt de temps ha estat amagat. Tinc confiança que els propers anys de la mà de l’actual comissió i consell assessor aquesta tendència es pugui revertir per aconseguir que, després de disset anys des de la seva declaració, la vall del Madriu-Perafita-Claror brilli com es mereix.

tracking