Creat:

Actualitzat:

El mandat de Trump s’ha acabat bruscament el 20 de gener i, com que Twitter ha tancat el seu compte, ja no pot exigir als seus lleials d’extrema dreta que actuïn per impugnar una derrota electoral amb pretextos que només existeixen a La-La-Land, segons els tribunals que han certificat que no hi ha hagut cap frau significatiu en cap dels estats. El ploramiques finalment es va mudar de la Casa Blanca emportant-se centenars de retrats emmarcats d’ell mateix i els seus clubs de golf, per enfrontar-se a un futur de problemes legals com a ciutadà privat. Impugnat per segona vegada, fa uns dies, per un vot bipartidista, Trump acaba el seu mandat amb deshonra.

Una de les novetats interessants de la setmana té a veure amb el fet que les big tech estableixin finalment els límits del que es pot dir a les seves plataformes i que els polítics, al seu torn, es preparin a regular el comportament d’aquestes multinacionals tecnològiques. La manca de vigilància va provocar que els països autocràtics i Trump publiquessin òbvies mentides i falses notícies a totes les grans plataformes tecnològiques.

La insurrecció que Trump va animar els seus seguidors a dur a terme el 6 de gener ho va canviar tot i va crear tal conflicte moral per Twitter que la companyia no va tenir més elecció que proscriure el compte de l’Agitador en Cap. Curiosament, aquesta decisió va enfadar Merkel, que va argumentar bàsicament que no depenia de les big tech, sinó de parlaments decidir quan un polític havia anat massa lluny.

Els demòcrates amenacen ara amb una nova legislació per regular la indústria tecnològica. Tot i que els traumàtics esdeveniments de la setmana passada a Washington podrien convèncer alguns que això és necessari per assegurar-se que un altre líder no pugui canviar el curs de la història, aquesta seria una política equivocada i seria perjudicial per a l’ideal d’un internet lliure. Una empresa que pren la decisió de moderar la seva plataforma és de lluny preferible a un govern que suprimeixi l’accés a un agitador.

tracking