De la meva agenda

És Nadal, soc Nadal, som Nadal...

És Nadal... quan estem indignats i perdonem...

Creat:

Actualitzat:

És Nadal... quan ens aturem a contemplar el pessebre que pugem al pic més alt d’Andorra, el nostre Comapedrosa.

És Nadal... quan estem indignats i perdonem...

És Nadal... quan tenim por dels virus i ens assosseguem.

És Nadal... quan estem angoixats, però tenim la pau cantada pels àngels al cor.

És Nadal... quan dubtem i ens agafem fortament a la fe.

És Nadal... quan ens volem aïllar, però no ho fem i convidem els amics.

És Nadal... quan volem ser els primers, però ens posem al darrer banc.

És Nadal... quan volem ser servits i ens posem a servir.

És Nadal... quan creem un projecte i fem un equip.

ÉsNadal... quan ens creiem bones persones i ens diem que no n’hi ha prou.

És Nadal... quan, buscant poesia, contemplem el pessebre.

És Nadal... quan essent un avi de 81 anys sabem fer-nos infants.

És Nadal... quan eixuguem una llàgrima en els ulls d’un infant.

És Nadal... quan donem la mà a un jove desorientat i l’encaminem.

És Nadal... quan batejo el Lucas a Meritxell només amb els pares i padrins. “Cada infant que ve al món, és la penyora preuada del Déu que encara espera de la humanitat” (Tagore).

És Nadal... quan preparem l’Eduardo, l’Alejandra i un servidor la celebració del sagrament del matrimoni. “Estimeu-vos els uns als altres”. (Jesús). Cal caminar de l’enamorament a l’Amor.

És Nadal... quan, estant al taller de catequesi, escolto els meus mestres, els infants. “És als petits i senzills que el Pare revela els seus secrets” (Jesús).

És Nadal... quan en una crisi afectiva apareix l’esperança d’un amor més real. “El qui estima dona la vida pel qui estima” (Jesús).

És Nadal... quan AINA acull uns temporers, mentre esperen l’obertura de les pistes d’esquí. “És a Mi que m’acolliu” (Jesús).

És Nadal... quan els homes i les dones de tots els pobles del planeta se senten germans. “Germans, germanes, tots, totes” (papa Francesc).

És Nadal quan visito una persona que no surt de casa, quan reso a Meritxell cada capvespre pels malalts. “El sofriment troba la dolcesa de l’amistat” (Mireia, metgessa pneumòloga).

És Nadal... quan acompanyem el dol i l’esperança de les famílies de l’Òscar, del Josep, del Víctor, de l’Anna... que sofreixen el traspàs de la persona estimada. “Crec en la Comunió dels Sants” (Credo).

ÉS NADAL, SOC NADAL, SOM NADAL... quan compartim la taula que té com a

ENTRANTS:

Estimar-se molt a un mateix. Valorar el que tenim. Somriure. Complir les promeses. Ser humils. Donar importància als detalls.

PLAT PRINCIPAL:

Respectar les diferències. Saber escoltar. Mirar amb el cor. Creure en tresors i somnis. Acceptar les errades pròpies i dels altres.

POSTRES:

Donar gràcies. Tenir sentit de l’humor i dur una vida sana. Tenir cura de la Terra. Viure cada dia estimant. Viure el present en plenitud en tot moment. Conservar la pau del Nadal al cor per tots els dies de l’any 2021.

Felicito el Nadal en nom de tots els lectors a la dolça Mare de tots, la meva Confident. La Mare de Déu de Meritxell i el seu fill em miren: NADAL ÉS L’AMOR. De nosaltres depèn que ho sigui cada dia a la Terra.

tracking