Creat:

Actualitzat:

Cada vint-i-dos de novembre celebrem la festa de Santa Cecília, una de les màrtirs dels primers segles del cristianisme. Fou declarada patrona de la música i dels músics entre altres advocacions.

Avui, en aquest dia de Santa Cecília encara ressonen acords, melodies i ritmes d’aquesta vuitena edició del Canòlich Music no tan sols perquè aquest divendres i dissabte han estat pròpiament els dies del Festival de Música Cristiana sinó perquè els tres concerts “Batecs de vida”, “Batecs d’esperança” i “Batecs d’energia” es poden veure pel canal de Youtube del Canòlich Music.

Des d’un principi, degut a les mesures de protecció davant la Covid-19, l’organització del Festival va continuar treballant per oferir una nova edició tant en el seu format com numèricament parlant. Si no es podien celebrar actes que reunissin un nombrós grup de persones, calia recórrer a les plataformes i canals digitals per fer arribar el missatge i la música de les cançons que posteriorment podrien ser treballades didàcticament. L’organització sabia que l’aplicació del Tik-Tok seria la més encertada per realitzar el concurs del Canòlich que s’ha prorrogat fins al mes de desembre.

L’equip que ha organitzat el Festival ha vist la necessitat de fer arribar, amb la música, als joves i a tothom un missatge d’esperança que neix de la fe en el Senyor Ressuscitat. “Som fràgils. Siguem valents” n’ha estat el lema.

Per una part hi ha una constatació: la fragilitat de la nostra vida amenaçada en part o totalment pel virus del SARS-CoV-2. Per l’altra, una exhortació a ser valents, a no deixar-nos endur per la por, a sentir que Déu ens acompanya en aquests moments tan durs i difícils.

Voldria donar-vos les gràcies a tot l’equip organitzador, a tots els músics participants, a tots els qui l’heu fet possible. Gràcies a tots els centres educatius, a tots els joves i no tan joves que manteniu viu el Festival amb la vostra assistència. I sobretot, donem gràcies a Déu perquè omple d’inspiració tants artistes per fer-nos arribar, per mitjà de la música, un missatge d’esperança i d’alegria en aquests moments.

tracking