x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Simbolismes

Actualitzada 20/11/2020 a les 21:27
Si haguéssim de parlar de la igualtat entre homes i dones segur que convindríem a dir que hem avançat molt, que s’ha fet un llarg camí, que les reivindicacions han començat a donar fruits, etcètera. Tòpics i discursos que toquen en un moment on l’empoderament femení ha passat a ser tendència, en què ens esforcem tots per no ser titllats de masclistes o sexistes. Més enllà de declaracions d’intencions, lluny estem de ser considerats i valorats de forma igual. I sí, el sexe ens condiciona encara en molts aspectes de la vida. Tenir fills encara penalitza laboralment per la implicació que pressuposa, els càrrecs directius més elevats encara són per als homes, si no mireu quantes CEO dones tenim al país, i els salaris per la mateixa feina tampoc acostumen a ser paritaris. A més, amb l’obsessió femenina de ser iguals hem caigut en el parany de treballar tant com un home fora de casa, ocupar llocs de responsabilitat i poder, i alhora seguir portant els temes de la família i la casa com si de superwomen es tractés. I què hem guanyat? Que en lloc d’estar a casa sense treballar ara ho fem tot i no tenim temps per a res. Ens esforcem per estar al nivell en tots els àmbits i complir el que s’espera de nosaltres sense deixar tots i cadascun dels tics masclistes que arrossega la nostra societat. I ara liderem reunions però seguim fent la bugada i podem destinar menys temps als fills, mentre que la majoria d’homes segueix fent el que feia. Quan parlem d’igualtat ha de ser per les dues bandes i els homes, alguns, no tots, han de començar a prendre altres rols independentment del laboral.
  • #6 ...què diu?
    (21/11/20 16:38)

    M'encanta l'article!!
    M'entusiasma sempre que el llegeixo en algun diari o l'escolto per ràdio o televisió.
    Però he trobat a faltar allò tan bonic de “cal sensibilitzar als nens des del col·legi”

    Respondre
  • #5 wally
    (21/11/20 11:28)

    Tot és qüestió d'educació! ensenyem als nostres fills a "fer la bugada" i la propera generació serà més igualitària. A vegades som nosaltres mateixos qui ens marquem els límits.

    Respondre
  • #4 Abstenir-se curiosos
    (21/11/20 10:46)

    És curiós Gemma, el feminisme és una ideologia inventada i finançada per homes servils al capitalisme per a major glòria de l'acompliment de l'agenda 2030, on la dona s'incorpora a la feina al consum, a la fal·làcia de l'èxit i reconeixement social oblidant la seva antropologia natural, la maternitat.
    El que guanya per golejada és el capitalisme, sent vosaltres utilitzades i mercantilitzades en nom dels vostres drets, us han enganyat, però us interessa igualment perquè us dóna rèdit, és un ascensor social i ningú voldria deixar passar una oportunitat econòmica i máxime en un món on el nostre Déu és els diners.

    Respondre
  • #3 Va, ara em deixeu a parir
    (21/11/20 10:26)

    Molt be Gemma, gran oda contra els homes. És que mira que en són de dolents! No veig desigualtats per cap lloc, Gemma! Ah sí, no poden parir, i deu ser culpa dels "masclistes" que han inventat la maleïda naturalesa. Au va, continueu lluitant i fent lleis artificials de quotes! Desprès us queixeu quan us etiqueten com a "feminazis"

    Respondre
  • #2 junts i diferents
    (21/11/20 09:05)

    "I sí, el sexe ens condiciona encara en molts aspectes de la vida."

    Sí, clar que sóm diferents. Es innegable que ens diferencia la nostra biologia! Inclús en la manera de fer les coses, de raonar, dels interessos que ens atrauen, inquietuds, força fisica, criança de l'especie...

    Que voleu ser homes o dones? Al final veig enveja més que "igualtat efectiva".

    Respondre
  • #1 percentatges objectius.
    (21/11/20 08:58)

    També seria bo que el feminisme tractès la igualtat entre gereres i fes front a les problemàtiques "macro" del genere masculí, i no només pensessiu amb els beneficis que podeu treure pel vostre propi génere:

    El 90% de morts en guerres són homes (defensant la llibertat o el que es considera llibertat), el 94% de morts laborals són mascles, el 76% d'homicidis són dirigits a homes, el 75% de suïcidis són executats sobre si mateixos per homes.

    Si això no ho considereu violència sistèmica hegemònica no sé on teniu el cap.

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts