La tribuna

S'apropen les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis...

Creat:

Actualitzat:

M’agrada escriure, però quan es tracta de Nadal, Cap d’Any i Reis has d’anar amb compte perquè hi ha molts escrits, moltes opinions diferents i, sobretot, s’ha de vigilar de no caure en l’opinió o l’expressió repetida d’aquesta temàtica molt freqüent en aquestes dates.

Com tots bé sabem aquestes dates ens comencen a canviar perquè arriba Nadal, Cap d’Any i Reis. Malauradament, i degut a la situació que estem vivint, no seran les millors festes.

Hauríem de començar a demanar-nos què és exactament el Nadal? I per què ens canvia des del mes de desembre fins al mes de gener?

Potser per a moltes persones, el Nadal és un tòpic artificial de vàries coses que ens han imposat com, per exemple, dinars i sopars de germanor amb tota la família quan durant la resta de l’any no ens aguantem o no ens parlem, malgastar de manera compulsiva fins a quedar-nos sense ni un ral perquè tothom ho fa o no agrair per haver tingut cert regal o bé un altre.

Per a mi, el Nadal consisteix en una esperança dels temps que han d’arribar, amb tot allò que es vol aconseguir, sigui possible o no. És a dir; les raons per creure en les coses que són impossibles sempre hi són, especialment quan tothom mira de treure la versió més adequada d’un mateix.

Però, aniríem més bé si deixéssim que el Nadal i aquestes festes penetressin dins dels nostres cors i s’hi quedessin durant la resta de mesos de l’any.

L’esperit de Nadal ha de poder romandre tot l’any amb nosaltres, sense haver de recaure en consumismes varis. Per a mi, aquestes festes signifiquen també un agraïment a la vida, per permetre’ns gaudir un any més dels nostres éssers estimats. I perquè, tot i les estranyes circumstàncies que estem patint, siguem sempre agraïts per tot el que tenim. No només les coses agradables, boniques i fàcils, sinó també les difícils i no tan agradables que, de tant en tant, ens dona la vida.

Les festes no es poden traslladar de dia, així que les hem d’intentar celebrar d’una manera més continguda i totalment diferent de com estem acostumats a festejar-les. De ben segur que si aquest any no les podem gaudir al cent per cent l’any vinent o el següent arrasarem i tirarem la casa per la finestra. Hem d’intentar viure la màgia i la il·lusió d’aquestes festes i pretendre tenir una mica de fe i esperança per poder aconseguir aquell ambient entranyable que ens farà viure amb més intensitat les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis.

El meu missatge de Nadal, Cap d’Any i Reis per a aquest any i per als propers és que no estem mai sols. El Nadal constitueix un moment ideal per gaudir de la bona companyia. I no cal que sigui durant aquest període de temps. Sempre és bo trobar-se amb la família o els amics.

Bé, i ara prou, que si us digués tot el que sé, un altre dia no us podria explicar res més. Bon Nadal!

tracking