Creat:

Actualitzat:

Un any més, els lloguers quedaran congelats a partir de l’1 de gener. Així ho preveu la llei de mesures urgents que ahir va superar el seu primer tràmit parlamentari, l’esmena a la totalitat del PS.

Aquesta llei congela l’import dels lloguers impedint augments abusius i prorroga un any tots aquells contractes que finalitzen el 2021. Aquestes mesures serviran perquè moltes famílies no vegin incrementats els lloguers per finalització de contracte o que hagin de buscar-se un nou lloc on viure en un context com l’actual.

Les mesures tindran una validesa d’un any, durant tot el 2021, i mentrestant des de l’executiu s’ha anunciat la llei de creació de l’Institut Nacional de l’Habitatge. Aquest serà un òrgan imprescindible de caràcter tècnic amb estructura estable en el temps que desenvoluparà i dissenyarà polítiques a curt, mitjà i llarg termini en matèria d’habitatge, posant fi a mesures urgents com les que en els darrers anys s’han hagut de posar sobre la taula per estabilitzar el mercat immobiliari.

El futur Institut de l’Habitatge serà el pal de paller de les polítiques d’habitatge que permetran evitar augments desorbitats dels preus per tal que els ciutadans puguin disposar d’un habitatge digne a un preu assequible. Entre les accions que durà terme s’inclouen la promoció pública d’habitatges a un preu assequible i la creació d’un fons d’habitatge que permetrà la col·laboració publicoprivada per aportar al mercat immobles de lloguer a preus reduïts.

Aquestes accions han de contribuir a reduir les tensions que afecten el mercat immobiliari i a trobar un punt d’equilibri que eviti que les famílies hagin de destinar gran part dels seus ingressos per viure dignament. Des de l’executiu i els grups que li donem suport tenim molt clar que aquesta és una problemàtica que cal resoldre i per això hem emprès les mesures que des del nostre punt de vista millor s’adapten al nostre país.

tracking