x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

'Trumpisme'

Actualitzada 10/11/2020 a les 21:20
Dissabte passat, després d’un llarg recompte de vots, Joe Biden va aconseguir la victòria de les eleccions dels EUA, donant tranquil·litat al seu país i a tot el planeta. El futur president acompanyat de la primera vicepresidenta dona desperten confiança i pronostiquen un futur polític amb més decència i sensatesa. Agafar el mandat de la Casa Blanca després de tots els despropòsits de Trump no deu ser una tasca gens fàcil. El nou president es trobarà un país en plena situació descontrolada de la pandèmia, amb una població dividida i amb els reptes de corregir els errors comesos pel seu predecessor. Biden ja ha anunciat importants canvis que donen esperança a la situació política com, per exemple, la voluntat de tornar a ingressar a l’OMS o tornar a acceptar els acords de París per al canvi climàtic.

Però a banda de la victòria del demòcrata, cal destacar que més de 70 milions d’americans han votat per Trump, ser més que fa quatre anys. Uns resultats sorprenents després d’un mandat carregat d’anècdotes lamentables. Més votants segueixen donant suport a un megalòman que ha mentit reiteradament durant el mandat, que ha generat enfrontaments racials, que ha tingut una actitud negacionista amb el canvi climàtic o amb la mateixa pandèmia i que ha deixat el país en una situació econòmica complicada. Tot i la infinitat d’escàndols polítics, el trumpisme carregat d’odi persisteix. Trump té una capacitat esfereïdora de lideratge, d’aconseguir ser un heroi per a alguns, és una imatge de poder que atreu el populisme antidemocràtic, un referent de l’extrema dreta que malauradament emergeix a tot el món.

Ens trobem davant una nova etapa històrica de la política americana, marcada per la il·lusió d’uns canvis molt esperats, però amb la incertesa de les reaccions de Trump i dels seus seguidors republicans. El temps ens dirà si Biden és capaç de calmar les tensions i de trencar la polarització tan marcada dels americans.
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts