Creat:

Actualitzat:

Tots ens hem preguntat el perquè de tanta virulència en la segona onada i sortosament menys incidència en el nombre de morts. Així hem pogut constatar-ho en les xifres del nostre país i de la resta d’Europa. El primer que se’ns acut és culpabilitzar la mala gestió de la pandèmia via xarxes socials, és el més fàcil i ràpid i el que genera més seguidors, segurament perquè tots estem una mica massa saturats. Els negacionistes, possiblement terraplanistes alhora, són experts a qüestionar la utilitat de la mascareta i la submissió a la dessocialització a què ens sotmeten les autoritats. Així, ens trobem que molts d’ells són eixelebrats en convidar la població a la insubmissió quant a les mesures de seguretat decretades pels governs.

De ben segur que les mesures de distanciament social, ús de la mascareta, confinament i altres adoptades pels governs han donat un resultat molt positiu en la lluita contra la pandèmia, però hi ha variants que no preveuen els ter­raplanistes, senzillament perquè no els interessa una base científica.

Una explicació científica podria ser la mutació del tipus D614G. La revista Nature publica que és una variant molt més contagiosa, accelera la mutació en les vies respiratòries altes, però menys mortífera atès que no prolifera tant en els pulmons. La proteïna tipus S li dona més eficiència a l’hora de transmetre’s a d’altres cèl·lules. Les persones infectades amb aquesta variació de la Covid-1, produeixen més i emeten més quantitat de virus, i és per aquest procés evolutiu que és la variant més estesa per Europa en la segona onada.

Ja ens ho advertia el nostre estimadíssim Àlex Lliteras en el seu article d’opinió Savis i ignorants del maig d’aquest any amb un missatge, que em permeto traslladar als terraplanistes negacionistes: “deixeu de fer el ridícul”, i encara més greu, esteu posant la gent en risc, reflexioneu!, i si no ja ho sabeu, ens veiem a l’infern...

tracking