Creat:

Actualitzat:

Tret de les persones que no disposen de dispositius electrònics, no hi ha gaire gent que no utilitzi la plataforma de missatges i trucades gratuïts WhatsApp.

Com ja sabeu, cada vegada que instal·les l’aplicació en un dispositiu mòbil, la companyia reenvia un missatge de correu al teu telèfon, amb un codi, per tal de comprovar que la persona que sol·licita l’aplicació és el veritable titular del número al qual s’identifica l’arxiu de converses de WhatsApp.

No obstant això, els pirates informàtics van un pas endavant i han trobat la manera de suplantar la teva identitat en aquesta aplicació.

Evitaré explicar la pràctica utilitzada per tal de no donar idees i em limitaré a explicar les conseqüències de la suplantació i la manera d’evitar-la. Les conseqüències són realment greus, ja que no només desapareix l’aplicació del teu dispositiu mòbil, sinó que també els dones accés a tota la informació del teu telèfon, contactes o dades bancàries, per exemple. Un cop tenen el control, lògicament tenen accés a dades privades i confidencials com codis d’accés que tinguis enregistrats.

La manera d’evitar-ho és fàcil. Si us arriba un missatge de text de la plataforma WhatsApp, és autèntic, però en cap cas podeu facilitar aquest codi a una tercera persona. Sota cap concepte. Un cop us arriba aquest missatge, en uns minuts us arribarà un missatge de WhatsApp d’un número molt llarg i desconegut, en el qual, fent-se passar per la companyia, es diu que es tracta d’una comprovació de l’aplicació, i que heu de respondre amb el codi que us han enviat en aquell xat, ja que del contrari, en un termini no superior a 24 hores s’eliminarà el vostre compte de WhatsApp.

El que heu de fer és eliminar de manera automàtica el primer missatge amb el codi, i quan us arribi el WhatsApp demanant el codi esborrar el missatge del xat igualment, tot bloquejant aquest número al vostre telèfon mòbil. Si actueu d’aquesta manera estareu fora de perill i podreu continuar interactuant mitjançant l’aplicació de manera totalment normal.

tracking