x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Invasió de competències

Actualitzada 27/10/2020 a les 21:39
Aquesta és la insinuació del nostre cap de Govern respecte a les ajudes que vol donar el comú d’Escaldes mitjançant una ordinació, “creant ciutadans de primera i de segona o construint set andorres diferents”. Jo diria que en tenim vuit de diferents. Si analitzem el que vol fer el comú d’Escaldes: d’una banda, el retorn de l’impost de radicació (amb algunes condicions). D’altra banda, el retorn del pagament per les terrasses (o el no cobrament, a l’estil del comú de Sant Julià, que no pretén fer el d’Andorra la Vella). Fins aquí no veig cap indici d’invasió de competències, doncs es tracta d’impostos comunals i el comú pot fer el que vulgui amb els seus impostos. Pel que fa a les subvencions a guarderies privades, a inversions en noves tecnologies, a contractes per assessoraments o a programes per formació i reciclatge, podria haver-hi certa invasió de competències que a mi personalment no em molesta de cap manera. Aquestes ajudes anirien destinades a tothom que ho demanés amb el degut control. No entenc doncs l’altra insinuació del nostre cap de Govern que “una persona podria tenir més ingressos que treballant”. El que proposa Govern, de moment, són tan sols ajudes en el lloguer i ERTO fins al 30 de juny. No n’hi ha prou, sobretot per als bars i restaurants. On es poden afegir altres empreses com ara guarderies, agències de viatges, etcètera. I moltes altres que també aniran caient. Si el nostre Govern pretén portar al Tribunal Constitucional les ajudes dels comuns, no anem bé. Qualsevol ajuda és benvinguda, encara que al final, vingui d’on vingui, la pagarem entre tots.
  • #2 Un d'aqui
    (28/10/20 12:20)

    Jo,feicito a la Sra Gili al menys els dinerrs aquests va per ajudes,la Sra.Marsol a cremat aquesta quantitat montant la seva FERIA.

    Respondre
  • #1 Xavier
    (28/10/20 07:56)

    Escaldes no ha invait competències, es tracta de la parroquia del Cap de Govern, i on el se partit va patir una derrota sagnant, i això no es mes que una pataleta d'un nen malcriat, incapaç de fer el que cal i acusa al que actua correctament.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts