DE LA MEVA AGENDA

Novena de benaurances Tots Sants 2020

La felicitat la trobem dins de totes les persones, totes les realitats i tots els objectes

Creat:

Actualitzat:

Tots anhelem ser FELIÇOS!! La felicitat la trobem dins de totes les persones , totes les realitats i tots els objectes. Només cal ser prou atents i espavilats per extraure-la. La Festa de Tots Sants proclama cada any les Benaurances de Jesús, que són en el fons l’autoretrat de Jesús per desempolsinar la nostra mirada i deixar-nos contagiar per les persones que, perquè foren felices a la terra, ara ho són plenament al cel.

1. FELICES les persones de bon cor que, com llegim a l’Evangeli, en el passatge de l’àvia vídua del Temple de Jerusalem, no doneu sols del que us sobra, sinó també del que necessiteu... ALEGREU-VOS! perquè rebreu més del que doneu; us guanyareu un tros de cel, que comença ja aquí a la terra.

2. FELICES les noies i els nois que deixeu amb bon esperit els pares i les mares, els avis i les àvies, emportant-vos el seu amor al cor. ALEGREU-VOS!... perquè les dificultats de la convivència en el camí dels anys seran l’adob que farà fruitar generosament el vostre amor “amb molt de fruit i un fruit que duri per sempre” com diu Jesús.

3. FELICES les persones de bon cor que ploreu amb els qui ploren. ALEGREU-VOS!... perquè les llàgrimes de desesperança esdevindran llàgrimes d’Amor de Déu Pare i d’estima fraternal, generadores de fortalesa i esperança per a tots els que estan tristos..

4. FELICES les persones de bon cor que on hi ha baralles, hi gestioneu la pau. ALEGREU-VOS!... perquè cantareu amb la Mare de Déu de Meritxell: “Ací dolça pau / feu d’aquesta terra / vostre ric Palau”.

5. FELICES les persones de bon cor, que convertiu les muntanyes dels Pirineus Atlàntics, Pirineus Centrals, de Lourdes a Meritxell, en una abraçada fraternal, trencant ponts i barreres. ALEGREU-VOS!... de convertir els murs dels egoismes en ponts de comunicació per cantar amb la Mare de Déu de Meritxell: “Els cor s’agermanen / al vostre caliu”, “Virtus Unita Fortior”.

6. FELICES les persones de bon cor que reconeixeu les febleses, les limitacions i els pecats; ALEGREU-VOS perquè l’Esperit de Déu Pare i el record dels nostres absents us convertiran en Llum per continuar pelegrinant fins a la retrobada de tots a la falda de la Mare de Déu de Meritxell al cel.

7. FELICES les persones de bon cor que no us quedeu enganxades en el passat. ALEGREU-VOS!... perquè la realitat present restarà oberta a la sorpresa del demà.

8. FELICES les noies i els nois de bon cor que lluiteu contra els virus que infecten el món d’avui i feu de la vostra joventut l’esperança d’un demà millor. ALEGREU-VOS!... perquè la llibertat radical de l’Esperit de Jesús recrearà les vostres vides.

9. FELICES les persones de bon cor que cerqueu la felicitat treballant per fer feliços els altres. ALEGREU-VOS!... perquè esteu en el camí de la veritable felicitat vostra, de la vostra família i de tots els qui estimeu. Estimar és això: “Voler i treballar per la felicitat de l’altre”.

Vaig escriure en el centenari de mossèn Cinto Verdaguer, l’any 2002 en un dels capítols del meu llibre “El meu Mossèn Cinto”: “El plaer de tenir per la joia de ser”.

La Beata (beatus, feliç, afortunat) Mare Teresa de Calcuta lamentava la ignorància dels qui creuen que el diner és la felicitat. “M’enfado, - deia la ara Santa- quan veig tant malbaratament. La felicitat és el coneixement que porta a l’amor i l’amor al servei. Procuro donar als pobres el que els rics no poden obtenir amb els seus diners. No donaria la mà a un leprós per un milió, però sí per l’amor de Déu”.

La dolça Mare de tots, la meva Confident, la Mare de Déu de Meritxell canta e el Magnificat: “El Senyor s’ha complagut en la meva pobresa”. Si nosaltres ens esforcem a estimar i donar-nos als altres, també el Senyor es complaurà en la nostra petitesa, perquè seguir Jesús no és viure per a si mateix sinó per a Déu i el proïsme. “Le bonheur n’est pas un gros diamant, c’est une mosaïque de petites pierres harmonieusement rangées” (Alphonse Karr).

tracking