x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Noves maneres de fer

Actualitzada 21/09/2020 a les 21:29
    Cristina Serra
En el context actual, llegir les notícies es converteix en dosis de negativitat i preocupació. Després d’aquest període moltes empreses en sortiran malmeses, però parlant amb emprenedors me n’adono que hi ha negocis que segueixen funcionant molt bé malgrat la situació actual. Hi he estat donant voltes, intentant veure què tenen en comú aquests professionals i negocis que se’n surten. Fins i tot, per a sorpresa meva, he pogut observar que molts treballen al sector del turisme i consum. Sense ser economista però si una enamorada del meu país trec la conclusió que sobresurten amb força els que han entès l’encant i dimensions d’Andorra. Han volgut recuperar els nostres orígens i dotar-se dels avenços actuals per posar-ho en valor. No s’han basat en un turisme de masses, sinó de qualitat. Gent amb gust i passió pel que fan, que han sabut valorar totes les coses bones que tenim per mostrar-les al món. Aquest article no és una crítica cap a ningú, simplement volia posar el meu granet de sorra per mostrar una altra manera de fer i en la qual potser hauríem de destinar més esforços. Les tendències canvien i els turistes també. Ara quan viatgem busquem connectar amb cultura i paisatge. Volem un tracte personalitzat, contacte amb la natura, degustar gastronomia local, veure’ns envoltats de poca gent, fer esport i gaudir en família. Com deia, a Andorra està emergent una nova manera de fer, empresaris que han decidit mostrar d’on venim i el magnífic entorn que tenim. Productes locals d’altíssima qualitat, cases rurals, petits hotels reformats, restaurants a entorns de muntanya, comerços diferenciadors que cuiden fins a l’últim detall i que basen l’èxit a escollir un producte innovador, de qualitat, i presentar-lo de forma atractiva. Quan es parla de canviar el model de turisme sempre es parla de passar a un de luxe i personalment crec que és un error, ja que el luxe com l’enteníem fins ara no agrada al turista de proximitat. Cal basar-se en aquest nou turisme que busca calma, natura i qualitat. Aquest visitant ja és a casa nostra, simplement molts de nosaltres encara no l’hem vist i ens hauríem de demanar per què.
Etiquetes
  • #3 olivier
    (22/09/20 23:08)

    Excel·lent article !

    Respondre
  • #2 Àngels Codina
    (22/09/20 15:09)

    Molt d'acord amb vostè, turisme de calma i cultura que sàpiga gaudir I, sobretot, RESPECTAR LA NATURA. Això no serà possible mentre potenciem el turisme de masses, no regulen aspectes que afecten la qualitat de vida com el soroll fora de mida de motors trucats, els vehicles de motor per les muntanyes, proves masificades a les muntanyes... I fins que els nacionals siguem els primers en fer-ho i exigir-lo. Peró si, el camí és el que voste apunta. Lligo el seu article amb el de la Mà. Jesús Lluelles. Ens cal un gir seriós a tots plegats mentre hi diguem a temps!

    Respondre
  • #1 Eduard
    (22/09/20 11:00)

    Molt be Cristina, es molt important que algu com tu hagi fet un clam perque les coses vagin per aqui , d una vegada ens torni el SENTIT COMU , que tenien els nostres avis.S ha de tindre en compte molts factors..el canvi climatic pot fer que no hi hagi tanta neu, aleshores no pretenguem la massificaciò turistica,,d una vegada per totes VALOREM LA VALL DEL MADRIU....ETC

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts