Creat:

Actualitzat:

Avui, tercera i última entrega de les meves postals de l’estiu. Aviat entrarem a la tardor i encetarem aleshores el camí cap a la temporada d’hivern, amb el desig compartit que sigui com les anteriors i que així es deixi de banda per sempre aquest principi d’any que ha trasbalsat les nostres habituds. Tots voldríem oblidar aquest trauma però, malauradament, cal reconèixer que la preocupació subsisteix i s’amplia, en imaginar què pot ocórrer durant els propers mesos.

Per a la gran majoria de nosaltres, costa adaptar-se a la nova realitat. Aquesta té diferents vessants i el més divertit és constatar com la famosa dita popular: “si em toca la primitiva, deixo de pencar i a viure”, ha passat definitivament a la història. Els llargs dies de confinament, sense cap activitat, han evidenciat que la realitat poc té a veure amb aquest somni. Aquest no fer res, durant el període de tancament, s’ha transformat en un malson que ens ha impulsat a tornar a l’activitat laboral habitual amb més empenta que mai. Així, ens hem adonat que el treball és una part consubstancial de la nostra vida.

Més enllà d’aquests sentiments personals, és obvi que la crisi ha afectat de ple diferents sectors econòmics, entre els quals, en aquest final d’estiu, cal esmentar el de les agències de viatges. Aquests negocis han viscut una absència de clients ja siguin de casa o de fora. La manca de visitants i els impediments inherents als desplaçaments internacionals han induït una aturada que difícilment es podrà superar. Els viatges perduts ja no es duran a terme i, conseqüentment, aquest daltabaix no es podrà esmorteir. Certament, des del principi de la pandèmia, el Govern ha adoptat diferents i nombroses mesures, destinades a pal·liar aquestes circumstàncies. Ara bé, les ajudes acordades no sempre poden tenir en compte les especificitats de cada àmbit professional i, per tant, no sembla agosarat suggerir que, per a aquest sector particular, s’implantin unes mesures específiques que els ajudin a superar la crisi i a conservar els llocs de treball de totes aquestes persones que han dedicat la seva vida laboral a promocionar el país i a proporcionar als de casa la descoberta de nous horitzons.

tracking