Creat:

Actualitzat:

L’inici del curs escolar està a tocar. Tempus fugit. Ja tenim gairebé l’estiu passat. El proper dimarts, s'incorporaran a la feina els professionals de l’educació. Per part dels alumnes, els de maternal i primera ensenyança tindran el seu primer dia d’escola el dia 9 de setembre, just després de Meritxell com és habitual. Els estudiants de segona ensenyança, batxillerat i formació professional ho faran uns dies després, el dilluns 14.

Aquest curs la Covid-19 ho transforma tot, a banda de l’entrada esglaonada dels alumnes, els tests massius voluntaris als professionals que treballen a les escoles i als alumnes marcaran un inici de curs que difícilment oblidarem. De la mateixa manera que el final de curs passat - del 14 de març a juny - tampoc serà gens fàcil d’oblidar. L’enorme incertesa sobre quin grau d’incidència tindrà el virus sobre tota la comunitat educativa després de les vacances i durant el curs, farà que haguem d’anar vivint el dia a dia i esperar que aquesta amenaça no alteri gens el bon i necessari desenvolupament educatiu dels nostres infants i joves. L'aplicació obligatòria de les mesures de prevenció determinades per les autoritats sanitàries, també suposarà un punt afegit de novetat i adaptació.

El repte que tenim al davant aquest curs tots els professionals de l'educació arran de la Covid-19 no té precedents. Per sort, aquest cop hem tingut temps de preparar-nos si es tornés a repetir el final de curs passat. Si passa, tots esperem que sigui a molt més petita escala. Perquè el personal educatiu davant de les classes no presencials, ja sabem el pa que s’hi dona. Hores i hores asseguts a una cadira davant de l’ordinador fent les sessions amb els estudiants per videoconferència, creant o adaptant materials pedagògics per a un ensenyament no presencial, revisant els treballs fets pels alumnes i elaborant el posterior retorn a cada un, reunions de la pròpia escola i amb els pares via telemàtica... I tot això sense deixar d’estar pendent del correu o del whatsapp.

Com cada curs, mestres, professors, col·laboradors i equips directius acompanyarem els nostres infants i joves en el seu procés d’aprenentatge i, a més, afrontarem de nou tot el que aquest maleït virus ens tingui preparat. Molta força a tota la comunitat educativa per al curs 2020-2021!

tracking