La tribuna

Del 8-2 a un nou equip

No convé prendre’s les derrotes a la tremenda, sinó tan sols creuar els dits i esperar temps millors

Creat:

Actualitzat:

L’eliminació del Barça a mans del Bayern en els quarts de final de la Champions d’aquest any no passarà a la història, sinó que ja hi ha passat. El que per a molta gent és un ridícul espantós, per a altres, per més culer que se sigui, és pura anècdota, ja que el futbol, com a distracció que és, proporciona, o en la meva opinió així hauria de ser, algunes alegries i molt poques tristeses. Vaja, que no convé prendre’s les derrotes a la tremenda, sinó tan sols creuar els dits i esperar temps millors.

Al fons del quadre actual del barcelonisme emergeix la figura del jugador emblemàtic dels últims anys: Leo Messi.

Què passa amb Messi? Ha de seguir? O potser ha d’acabar la seva carrera fora del que sempre ha estat el seu club?

Sols ell ho sap i, quan finalitzi el contracte, és molt lliure de fer el que vulgui. De la mateixa manera que ara té una clàusula de rescissió molt alta, d’ací a un any podria anar-se’n on volgués.

A mi, com a bon aficionat culer m’agradaria que acabés al Barça la seva vida esportiva.

Sembla que es troba bé a la ciutat; té els nens petits, diners no n’hi falten... per què ha de canviar d’aires si se sent còmode a Barcelona?

Però parlant de la faceta purament esportiva crec que sols hi ha d’haver un petit canvi. Fins ara, els darrers anys, l’equip jugava per a Messi, sempre era ell el referent, la persona a qui la resta de l’equip buscava perquè sabien que podia resoldre un partit en qualsevol moment.

A partir d’ara, en canvi, penso que és Messi qui ha de jugar per a l’equip. Òbviament pot resoldre; però ell no hauria de ser l’eix de tot el joc, sinó el jugador més independent que busca la manera d’adaptar-se a les modificacions tàctiques que proposi Ronald Koeman, el nou entrenador. D’aquesta manera potser podrem gaudir de Leo Messi durant dos o tres anys, al màxim nivell.

La resta de l’equip haurà d’acceptar el criteri del nou entrenador. Segurament veurem marxar jugadors que han ofert molt al Barcelona, però la renovació de l’equip és imprescindible, i, molts aficionats estaran d’acord que volen veure jugar els mes joves, i apostar per un model de futur.

És llei de vida i de futbol; sempre ha estat d’aquesta manera. A l’equip que va guanyar-ho tot i amb el qual hem gaudit tants anys se li ha donat molt de crèdit i molta confiança tot i els mals resultats.

Ara és el moment de tornar a començar, sense renunciar a qui ha estat el millor jugador del món. Ara és l’hora que Leo Messi sigui una peça més de l’engranatge, però deixant el control de l’equip a la figura de l’entrenador.

tracking