x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Postal de l'estiu (II)

Actualitzada 19/08/2020 a les 06:28
Dia rere dia, anem caminant d’un pas decidit cap al final de la temporada d’estiu. D’aquí a unes poques setmanes celebrarem la festivitat de Meritxell, que, més enllà del símbol religiós, representava fins ara el retorn a la normalitat laboral. Aquest any no serà així per culpa de la pandèmia que ens ha colpit i que continua expandint-se, tot i que sembla amb menor mesura. Val a dir que, durant aquest període estiuenc, salvada evidentment per aquest virus, l’actualitat és molt fluixa, tal com és de costum. Els nostres estimats periodistes han de fer mans i mànigues per omplir els diaris que acostumem a llegir, cada matí, a la terrassa d’un bar, entre cafè i croissant. Sortosament, els nostres amics francesos, conscients d’aquest buit informatiu, han decidit donar un cop de mà a la premsa en oferir-nos un serial divertit però també preocupant des d’un punt de vista econòmic.

Així, en un principi, els diputats gals van decidir limitar la importació de tabac, tant per motius de salut com certament per preservar els ingressos dels estanquers instal·lats a prop de les seves fronteres. Els senadors, quant a ells, han rebutjat aquesta proposta, atès que, amb la seva saviesa proverbial, han entès que aquesta disposició vindria a contravenir la jerarquia de les normes jurídiques. En efecte, cap llei pot derogar un acord internacional, tal com és la relació amb la Unió Europea. Tot i això, els diputats, que tenen l’última paraula han perseverat amb la seva voluntat i han restablert, en el text votat, l’article litigiós. D’aquí molts interrogants a casa nostra sobre l’aplicació d’aquesta limitació i, conseqüentment, la publicació, en tots els mitjans, de nombrosos articles dedicats a aquesta problemàtica.

Finalment, atès que els serials solen acabar bé, s’ha confirmat que Andorra no es veuria afectada per aquesta nova norma. Així, els nostres comerciants, que ja han sofert prou pel confinament, es poden tranquil·litzar i continuar esperant que les vendes de tabac els ajudin a redreçar, almenys en part, la situació. De la mateixa manera, les nostres finances públiques agraeixen aquest gest, ja que no es veuran perjudicades per una decisió que es pot qualificar de sorprenent.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts