Creat:

Actualitzat:

La crisi sanitària, més enllà de la gravetat de l’assumpte, ha deixat al descobert els interessos d’uns i altres. El coronavirus ha canviat el món, la nova normalitat que li diuen, i és evident que el món de l’esport i del futbol també ha patit alguns retocs i hi haurà certes decisions que convertiran allò del mai no plou a gust de tothom en la frase de l’any.

Un dels aspectes a resoldre és la data del començament de les competicions. A 18 d’agost, amb els partits definitoris de la Lliga de Campions de la passada temporada encara per disputar-se i amb l’inici de les rondes preliminars de la següent edició solapant-se, es desconeix encara l’inici del campionat de lliga a Espanya i a Andorra, per posar alguns exemples. A més, l’FC Andorra, emmarcat en el futbol no professional, també desconeix quan la pilota tornarà a rodar oficialment, tot i que, almenys, semblen haver assegurat que els equips de Segona Divisió B no començaran a jugar al gener del 2021 com s’anava especulant des dels organismes del país veí.

El bàsquet també està envoltat d’incògnites pel que fa a l’inici de la Lliga Endesa i de la celebració de competicions europees, com és el cas del MoraBanc Andorra amb l’Eurocup. Almenys, els rectors de la pilota taronja tenen l’as a la màniga de demostrar que saben organitzar una gran competició en època de la Covid-19 i això és una garantia. La fase final de l’ACB que es va disputar a la bombolla de València va esdevenir un èxit total i tot fa pensar que, si la Lliga Endesa s’inicia amb petites seus i petites bombolletes, per tal d’assegurar el tret de sortida de la lliga sense ensurts, podria significar una bona solució a curt termini. Jugar l’Eurocup ja semblen paraules majors, tenint en compte els desplaçaments dels equips i la dificultat que tot plegat genera. Un neguit per competir i viatjar que, per exemple, s’accentua en el món del tennis. Tot són incerteses, poca informació, tornejos cancel·lats i crítiques cap a la seguretat dels pocs que se’n fan. L’últim, el francès Richard Gasquet sostenint que el que va passar a Palerm, torneig WTA celebrat a principis de mes, “va ser un escàndol absolut”, amb jugadores i turistes compartint hotel. De bojos.

tracking