x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Però... qui ho controlarà?

Actualitzada 16/08/2020 a les 06:26
La crisi sanitària ha generat infinitat d’escenaris que ens han afectat i afecten a tots. No dubto que ho faran encara en el futur. Quan parlo amb la família i els amics que viuen fora, una de les coses que més els admira de la nostra convivència amb la Covid-19 és que gairebé totes les decisions que s’han pres des de l’Administració adreçades a la ciutadania han estat en forma de recomanacions. Amb major o menor càrrega de prec, de necessitat, però sense obligar, sense imposar. I s’han complert, la immensíssima majoria, de forma exemplar. Deixo de banda aquella part de qualsevol col·lectiu que només viu còmode veient fantasmes i conxorxes de mena diversa amb alineacions planetàries incloses. I també aquells brètols que només gaudeixen anant sempre a la contra. I no els compto perquè són minoria. Hi són, fan un cert soroll, però no ens representen a la globalitat. De forma gairebé total s’ha convençut del que calia per al bé comú, no s’ha imposat. No em deixa de meravellar, però, que la primera de les reaccions en els comentaris als articles o el debat a les xarxes sigui: i com ho controlaran això? És aquí on queda clar que les societats són diferents i es comporten i reaccionen, lògicament, de forma variada. En molts països una recomanació de l’autoritat raonada, lògica, explicada, amb seny, etc., se segueix i mai no es demana ningú qui ho controlarà, perquè no cal. Ningú ho exigeix. És la mateixa gent qui ho fa amb un sentit de corresponsabilitat impecable. No és borreguisme. És seny. No és seguidisme. És ciutadania. Aquí sembla, per alguns pocs, que si no hi ha amenaça de pal, a la butxaca especialment, no hi ha possibilitat d’entendre el compliment. El debat és absolutament necessari, impres- cindible, i l’imperi de la llei, cabdal. Però també ho és assumir que puc fer qualsevol cosa que entengui que és bona per a tots sense que calgui quantificar a quant va el quart de quilo d’incompliment.
Etiquetes
  • #6 Tot és mentida
    (17/08/20 08:31)

    L'arma més poderosa que té un governant no és la força, no és la repressió, el càstig i ni tan sols la guerra, no podem explicar com funciona el món sense parlar de la política de la por.

    Respondre
  • #5 Por a la por
    (16/08/20 21:53)

    Entenc que a molts us haurà passat igual que a mi, i és que heu après un nou mot: infodèmia. Diuen els especialistes que vindria a ser tot el seguit de dades que apareixen als mitjans de comunicació o xarxes socials i que es converteixen en una mena d'evolució patològica que es comporta com una malaltia. I és que no hi ha minut que no veiem posts, articles, vídeos, etc., sobre els aspectes més variats de la malaltia. I una imatge que es va repetint i que us puc assegurar que és molt potent, la de la gent amb mascareta. Fa dos dissabtes vaig fer una anada i tornada a Palma de Mallorca i em vaig quedar clavat en veure la quantitat de gent que a l'aeroport del Prat, a l'avió i a l'aeroport de Palma que anava amb mascareta. (A Lliteras 16 de febrer 2020)

    Respondre
  • #4 Castellano Comunero
    (16/08/20 17:07)

    Entenc que has de seguir la linia oficialista peró, recordes el primer cap de setmana després que tancaren les pistes?

    Respondre
  • #3 Joan
    (16/08/20 10:38)

    Això,això,tots calladets i amb morrió.

    Respondre
  • #2 andorranu
    (16/08/20 10:11)

    beeeeeeeeeeeeeeeeeee

    Respondre
  • #1 Raciocini o seguidisme
    (16/08/20 09:17)

    La pregunta és, qui controla el que controla? Sortirem de la caverna platònica? Perdrem la nostra llibertat a canvi de la nostra seguretat? Perquè tots els articles d'opinió són políticament correctes? Perquè qualsevol pensament no alineat és considerat de facto fantasmagòric? Crec que ens queden molts anys de recórrer el desert per trobar debats mínimament crítics.

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts