x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Tòxics

Actualitzada 14/08/2020 a les 20:40
Diu una antiga faula: “Un cop l’any, al regne de les granotes s’organitzava una carrera. L’objectiu era sempre diferent. Aquell darrer any calia arribar a la part alta d’una vella torre. Totes les granotes de l’estany es van reunir per assistir a l’esdeveniment. Arribat el moment, van donar el tret de sortida. Les granotes espectadores, considerant l’altura de la torre, no creien possible que cap d’elles pogués arribar al cim. I no escatimaven comentaris: Impossible! Mai ho aconseguiran! El seu físic no els permetrà arribar! No podran resistir tant de temps fora de l’aigua! Les competidores, que les sentien, van anar desanimant-se una rere l’altra. Però no totes; algunes continuaven grimpant de valent. I les espectadores no paraven: sens dubte és inútil! Ningú pot arribar al cim, mira, gairebé totes han abandonat! Les últimes es van donar per vençudes excepte una, que continuava enfilant malgrat tot. Sola, i a costa d’un enorme esforç, va arribar al cim de la torre. Les altres, estupefactes, van voler saber com havia arribat. Una d’elles es va acostar per preguntar-li com havia aconseguit superar la prova. I va descobrir que la guanyadora ... Era sorda!”

Qui no ha hagut de lidiar alguna vegada a la vida amb persones negatives i manipuladores a les quals tot els sembla malament i que en lloc d’ajudar-nos a créixer i ser positius, ens enfonsen o desgasten psicològicament? Aquestes són les anomenades persones tòxiques, i tot i que en moltes ocasions és inevitable el fet d’haver de tractar amb elles en algun context, és molt important saber com fer front als seus comportaments i actituds per evitar que ens influeixin excessivament i ens arribin a fer mal emocionalment.

Doncs si et trobes en la situació, marca els teus propis límits i aprèn a dir que no. És molt important respectar sempre els altres, però també fer-se respectar. Tingues clar que el problema és seu i no teu. Evita prendre una actitud semblant. I allunya-te’n si després de posar en pràctica els consells anteriors la relació és insostenible i notes que et fa mal.
  • #1 Bruno
    (15/08/20 09:00)

    M'encanta llegir les teves columnes Joan Carles. Gràcies

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts