Creat:

Actualitzat:

La Setmana internacional de la lactància és un bon moment per recordar alguns dels molts avantatges que aquesta alimentació proporciona als bebès: ajuda a prevenir malalties, n’enforteix el sistema immunitari, fomenta el seu desenvolupament saludable, és sostenible, és barat... Però l’alletament, tot i ser molt natural, no sempre és fàcil ni és una tasca individual. Cal que les mares que escullin l’opció d’alletar exclusivament durant els primers sis mesos el seu nadó tinguin el suport necessari. I per això cal que els governs, el sector privat i els sistemes de salut hi posin tots els recursos i la inversió que faci falta. Hem de tenir en compte que un futur més saludable comença des del moment del naixement.

Però en temps de Covid-19, moltes mares poden tenir alguns dubtes sobre si és segur donar el pit. La resposta és que sí que ho és. Intentarem respondre aquí a aquesta i d’altres preguntes.

Puc donar el pit durant la pandèmia? Absolutament. I si el meu fill està malalt? També. La llet materna millora el seu sistema immune i li proporciona anticossos que el protegeixen contra moltes infeccions, entre les quals probablement la Covid-19.

Puc passar-li la Covid-19 durant l’alletament? Fins a la data, no s’ha detectat la transmissió de Covid-19 a través de llet materna i lactància materna, tot i que es continua investigant.

Puc donar el pit si sospito o si tinc la Covid-19? Sí, amb les precaucions adequades: portar mascareta, rentar-se les mans abans i després de tocar el nadó, i netejar i desinfectar habitualment les superfícies que toquis. El pit només s’ha de rentar si heu estossegat.

Què he de fer si no em trobo gaire bé per alletar? Si us sentiu massa dèbils, proveu de trobar altres maneres de proporcionar la llet materna al vostre bebè amb seguretat. Per exemple, extreure la llet i donar-li amb un biberó o una cullera neta. I sempre demaneu consell al vostre pediatre per trobar la millor opció.

tracking