x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

A favor dels Banders

Actualitzada 27/07/2020 a les 06:26
El Cos de Banders fa una feina excepcional per garantir des de l’Administració la protecció i la conservació del medi natural. La seva tasca va més enllà dels temes de caça i pesca. Els seus membres són funcionaris que tenen la consideració d'agents de l'autoritat, amb un alt grau de professionalització.
Darrerament, el Cos de Banders s’ha vist embolicat, un cop més, en la polèmica de si han de poder portar una arma curta (pistola, revòlver, etc.) en determinades situacions que per la seva naturalesa així ho aconsellin. Una novetat inclosa el Projecte de llei de modificació de la Llei 32/2008, del 18 de desembre, del Cos de Banders, entrat al Consell General per part del Govern. Ja no sorprèn que aquesta modificació legislativa s’intentés fer en ple estiu, gairebé d’amagat, quan l’atenció, tant de polítics com de la població, està sota mínims. És un tret del tripartit DA-LdA-CC. Tampoc sorprèn que les tensions dins de la Federació de Caça i Pesca, entre un sector immobilista massanenc i la resta, hagin fet moure fitxa al M.I. Conseller Raül Ferré, de Ciutadans Compromesos. És qui ha demanat una nova pròrroga per a la presentació d’esmenes fins després de Meritxell. Per tant, s’asseguren que el debat es farà després de la Setmana de Caça de l’Isard, previsiblement durant la brama dels cérvols. Molt metafòric tot plegat, ja que allí es tracta de veure qui emet el crit més potent. A la brama, no pas al Consell.

El cert és que el tema de si els Banders han de dur o no pistola, en certes ocasions, ha generat polarització tant entre el mateixos membres del cos com entre el col·lectiu caçaire. Ja veurem si també es fa palesa entre les Conselleres i Consellers de la Vall. Això demostra que aquestes decisions tan sensibles s’han de prendre amb el major consens possible. En aquest cas, entrar la modificació a tràmit, sabent que no tens aquest consens, fa de mal pair per a la ministra Calvó.
Sobre el tema en qüestió, cal tenir present que el nostre furtivisme res té a veure amb el dels nostres veïns, on sí que existeix tot un tràfic de peces de cacera molt rendible per als furtius. D’aquí l’alta perillositat de certs controls. Potser el millor seria que només tinguéssim una única policia armada. I que aquesta col·laborés colze a colze amb els Banders, acompanyant-los cada cop que convingués.
  • #1 Coquelicot
    (27/07/20 13:00)

    Crec que el problema es que a la associació de caça i pesca hi ha gent molt important que es pensen que poden fer i desfer a la seva conveniencia i tenir als banders al seu servei

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts