Creat:

Actualitzat:

Aquest petit text narra la vida del que fou l’establiment Basar Ribot. Aquí, en aquest petit espai hom trobava sempre la Mili. Aquest fou el nom per la que molts l’apel·laven, d’altres l’anomenaven Guillema. Es va establir aquí, a Andorra, procedent de Mauguio. Va casar-se amb el Josep, o Pepito, com es vulgui, o Guillem, com sempre el cridaven els amics. Ella la trobàveu dia sí, dia també, darrere del taulell de la botiga. Una presència amb la qual els clients ja estaven avesats.

La botiga venia tota mena d’articles, des de souvenirs o records fins a aparells electrònics, com ara walkmans, carbó per a les barbacoes, bombones de gas, de càmping gas, els tradicionals licors i el tabac, tothora comprat. Ras i curt, l’establiment venia una mica de tot. També es va ubicar l’agència de correus francesos, l’any 1976, fins l’any 99, del segle passat, quan el Guillem es va jubilar. Aquells darrers anys s’hi havia afegit la premsa francesa i els diaris estrangers.

Tots els que som d’aquí ens és fàcil recordar el que presentava aquell local de petites dimensions però sempre molt concorregut. Com tants altres petits establiments de la vall, avui dia, malauradament, desapareguts. Aquest mes de uuliol es tancarà definitivament la botiga del barri. I no pas per ganes, ja que, la Guillema, abandonar la feina, no s’ho plantejava. Però arribats els 90 anys de vida, i 61 dedicats a l’establiment, el temps ja ho requeria.

D’aquesta manera, en nom d’ella i de tota la seva família, aprofitem l’avinentesa per agrair la vostra fidelitat. Aquells moments d’intercanvi, en els quals ella feia petar la xerrada, seran recordats per a molts. Uns moments que ella recorda especialment d’ençà que el Guillem se’n va anar. Quan més requeria el contacte humà per ajudar-la a superar aquell mal tràngol.

Moltíssimes gràcies a tots aquells clients i persones que es van atansar al Basar Ribot, sense oblidar el veïnat. Aquests records no els esborra la pols del camí. 61 anys d’un barri que deixarà, i quin barri… però això fora una altra història per contar.

tracking