paraula i vida

Exigències

La pandèmia ha generat moltes necessitats però també una onada de respostes

Creat:

Actualitzat:

L’evangeli d’avui continua recollint, en continuïtat amb diumenge passat, les instruccions que Jesús dona als seus deixebles a l’hora d’enviar-los a la missió.

Després de llegir-les ens provoquen unes reaccions diferents que, a la vegada, tenen la seva correspondència amb dues seccions ben marcades. En un primer moment hi rellegim aquelles frases de Jesús tan sorprenents: “Qui estima el pare o la mare més que a mi, no és bo per venir amb mi. Qui estima els fills o les filles més que a mi, no és bo per venir amb mi. Qui no pren la seva creu i m’acompanya, no és bo per venir amb mi” (Mt 10, 37-38).

Després tenim unes afirmacions que ens aporten una certa tranquil·litat perquè, des del primer moment, encaixen amb el missatge de Jesús en referir-se a acollir els altres i atendre’ls en les seves necessitats.

Un dels elements que ens ajuden a interpretar bé les paraules de Jesús és tenir en compte la globalitat del seu missatge i això inclou totes les seves paraules i accions. Jesús és coherent amb tot el que diu i amb tot el que fa, per això seria un error interpretar aquestes frases pensant que el Senyor no demana estimar ni els pares, ni els fills, ni la pròpia vida o que només reclama un amor exclusiu per si mateix quan el seu manament és el d’estimar-nos els uns als altres com Ell ens ha estimat. Per tant, Jesús vol que estimem de manera excel·lent els pares, els fills i la pròpia vida.

La manera de viure aquest amor tan exigent, perquè ens demana d’estimar fins i tot els enemics, també ens el demana envers Ell, perquè res ni ningú ens impedeixi de seguir-lo encara que potser hi hagi membres en la pròpia família que no comparteixin la mateixa fe.

En aquesta mateixa dinàmica, si bé la seva crida a seguir-lo comporta un compromís exigent, també podem observar com el seu amor és tan gran que tot allò de bo que fem als altres tindrà la seva recompensa, fins i tot, el gest més petit, expressat en l’evangeli amb l’expressió de “donar un vas d’aigua fresca”. La pandèmia ha generat moltes necessitats però també una onada de respostes. Són tantes les accions i els gestos que s’han dut a terme i d’altres que es continuen realitzant que tots, des dels més públics fins als més discrets, tindran també la seva recompensa.

tracking