x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

El llast

Actualitzada 25/06/2020 a les 21:23
Llegia en plena pandèmia una entrevista a Josep Ramoneda en la qual se sorprenia de com la gent estava disposada a sacrificar moltes coses, molts drets bàsics per la seva salut i es preguntava de quina manera es començarien a recuperar totes les llibertats i els drets arrabassats pel poder públic com a mesures per frenar l’epidèmia de la Covid-19, quan aquesta estigués més controlada. Hem de tenir en compte, a més, que la societat en general, en la seva permissivitat, ni se n’ha adonat de la pèrdua de moltes d’aquestes llibertats; és més, fins i tot han propiciat en determinats col·lectius actituds d’aïllament i de rebuig entre iguals, potser quan més solidaritat i esperit de comunitat necessitaríem. És conseqüència de la inseguretat de les persones i que porta inoculat el perill que l’autoritarisme guanyi encara més terreny del que ho havia fet en les darreres dècades a escala mundial i que s’exemplifica en el creixement de determinades opcions polítiques en països de l’Europa occidental. És el llast autoritari que segur que ens quedarà d’aquesta pandèmia. La mansa acceptació de la privació de drets i llibertats, del discurs uniformat i autoritari, que ens pot conduir sense adonar-nos a un carreró sense sortida, cosa que ve agreujada per l’increment de les diferències socials, de l’eixamplament d’aquella rasa, que ja era enorme, provocada per la crisi que va iniciar-se el 2008. Es fa difícil preveure com evolucionarà i què en quedarà de tot plegat, pendents com estem que es trobi una vacuna efectiva.
  • #5 Neo esclaus
    (28/06/20 07:22)

    Ignorància va dir..
    Aquells que cedeixen la seva llibertat a canvi de la seva seguretat, són esclaus consentits.

    Respondre
  • #4 Ignorància
    (26/06/20 22:10)

    Qina privació d drets i llibertats? Si tot s'ha fet d manera voluntària?

    Respondre
  • #3 Sacrifici dels Deus
    (26/06/20 13:34)

    No s'ha canviat la matriu de pensament, quan aquesta "crisi" del Covid acabi (si acaba) tot seguirà exactament igual. Ni una sola paraula per a un futur de reactivació econòmica sobre un fonament ecològic, canviant hàbits, reestructurant millors sistemes de salut sobre la base d'un major despesa pública, per exemple. Inversió i creixement etc, només ALTRES regles de joc que com sempre recauen en la capa social proletariada és l'únic que proposa el sistema capitalista, perquè en realitat el virus és una autèntica estafa per rebentar, endeutar i controlar els Estats Nació i controlar a la societat amb noves tecnologíes fins els límit més insospitats.

    Respondre
  • #2 ciutadana
    (26/06/20 12:20)

    Estic d'acord. I cada vegada es mes evident la manipulació de tota mena que ha estat aquesta "crisi" PROVOCADA.

    Respondre
  • #1 Pere
    (26/06/20 12:06)

    Visquem en una societat, massa uniformada i amb masses uniformats. Ja n'hi ha prou, d'anar amb el cap cot, i sempre fer el que ens diuen.
    La llibertat no té preu!.

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts