x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Dissolució de Naturlandia (I)

Actualitzada 24/06/2020 a les 06:46
Pel que he pogut llegir a la premsa, el Tribunal de Comptes ha fiscalitzat els números del comú de Sant Julià de Lòria dels exercicis 2017 (que no s’havien dipositat la data corresponent, sense que aquest fet hagi comportat cap sanció) i del 2018 (que se suposa que sí que es va fer en el límit legal establert). El que no sé es d’on els han tret, perquè jo no he estat capaç de trobar-los a la web del Tribunal de Comptes, on encara no es troben publicats. Aquesta fiscalització ens parla un cop més de la qüestionabilitat de la viabilitat de Naturlandia, estant supeditada a l’acompliment de les previsions o al suport dels accionistes. Resulta evident que les previsions no s’acompliran mai per molt que arribin fins al 2038 (no cal fer gaires càlculs per saber-ho) i el suport accionarial sempre serà d’un de sol, el comú de Sant Julià de Lòria, mitjançant els impostos de tots els residents. Si analitzem comptablement el fons de maniobra de la societat, negatiu de 5,4 milions el 2017 i negatiu de 7,9 milions el 2018, que és la capacitat de solvència de l’empresa, que vol dir no tenir recursos suficients per atendre les obligacions, ja veiem que això no pot continuar de cap de les maneres. Amb el que es pot cobrar, vendre o s’ha de cobrar no es pot fer front al deute a curt termini. Un fons de maniobra ha de ser sempre positiu, ja que marca el semàfor de la liquiditat, a no ser que tinguem un supermercat que ho cobra tot al comptat i paga a sis mesos (per posar un exemple on no fa falta disposar d’un fons de maniobra positiu). Per tant, la societat s’hauria de dissoldre.
  • #7 Neus
    (24/06/20 10:11)

    ¿Per qins inquietants motius podria Crèdit Andorrà entrar a l'accionariat del parc? D'entrada una cosa és veritat: un banc no és una ONG.

    Respondre
  • #6 Lluïsa
    (24/06/20 10:10)

    Per adonar-se d'això no cal el salari del nou director.

    Respondre
  • #5 Esther
    (24/06/20 10:01)

    Mentre es publiquin articles com aquest queda esperança per la democràcia local ! Debat de fons sobre CampRabassa no només els comptes sinó en els objectius de fons !

    Respondre
  • #4 Pipe
    (24/06/20 08:18)

    Curiositats: el tribunal de comptes fa el seu informe i mai es fa cas a les recomanacions - Govern i Comú diuen que ja ho faran bé i mai passa res! 

    Respondre
  • #3 Comptes
    (24/06/20 08:17)

    T'els he enviat per correu

    Respondre
  • #2 Canolic
    (24/06/20 07:49)

    Tots o quasi tots ho veiem claríssim !! La pregunta es per que aquest dinosaure pot continuar obert?

    Respondre
  • #1 Carles
    (24/06/20 07:41)

    És bo retrobar el comptable i sempre valent cronista de la vida política laurediana. Han tornat els pintats. I "pisando fuerte": res de tancar Naturlandia. Que vagi pagant l'accionista majoritari: el poble. UL de cap manera pot acceptar un tancament del parc: suposaria una taca negra important al currículum electoral del Sr. Josep Pintat. Bon article, Sr. Calsina.

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts