x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Un pas més contra el càncer

La tasca que fa Assandca mereix tots els meus respectes
Actualitzada 23/06/2020 a les 06:44
    Àlex Flecha
El cap de setmana passat es va celebrar un repte solidari encapçalat novament per l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca). L’activitat consistia a realitzar quilòmetres, fos corrent, caminant o fins i tot en cadira de rodes, des de qualsevol indret, també fora les nostres fronteres. Per demostrar la participació calia enviar una fotografia del recorregut adjuntant-hi els quilòmetres fets i el hashtag #kmscontraelcàncer. D’aquesta manera, s’assignaven cinc euros per cada participació.
Aquest ha estat un projecte més d’una associació que mereix tots els meus respectes. Estar al costat dels que pateixen càncer i donar-los suport dignifica les persones i les ajuda perquè l’evolució de la patologia sigui més positiva.

Doncs bé, aquest repte ha resultat un èxit atès que s’han enviat prop de 300 instantànies, que suposa un import aproximat de 1.500 euros de recaptació, que anirà destinada íntegrament a l’associació. Cal tenir clar, a més, que la xifra seria presumiblement superior si no ens trobéssim en un context de crisi post-Covid. Per tant, a parer meu, ho concebo com un èxit de participació.
Les xifres demostren que la societat andorrana es mostra sensible i solidària per donar suport a aspectes com el diagnòstic de malalties i el seu tractament. Cal congratular a totes les persones que, d’una manera o altra, han posat el seu granet de sorra participant en el repte solidari. Aquestes iniciatives serveixen per unir, més si cal, els ciutadans i ciutadanes del país vers una lluita constant.

Considero que activitats com aquesta ajuden Assandca a seguir contribuint en una causa tan necessària com la lluita contra el càncer. En aquest sentit, desitjo que aquest repte es converteixi, en la mesura del possible, en una tradició anyal. I que la xifra augmenti edició rere edició.
A les persones que patiu la malaltia, concloc aquest escrit per encoratjar-vos en aquesta batalla amb la qual heu de bregar. Teniu a la vostra disposició una associació que us acompanya, us escolta i us proposa activitats vàries per alleujar el dolor.


* Àlex Flecha, President de la secció jove de Demòcrates
Etiquetes
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts