Foc i lloc

Mesures senzilles i intel·ligents

Avui passarà el que feia temps que estàvem desitjant

Creat:

Actualitzat:

Pràcticament amb la mateixa velocitat amb què el virus va entrar a les nostres vides, va obligar a confinar-nos i aturar l’activitat, ens trobem davant una represa gairebé total de la normalitat. Fa poques setmanes vivíem tancats dins del país, amb limitacions per a les relacions socials i per gaudir de l’oci i l’esport. Però, avui dia, les fronteres ja estan obertes i només la mascareta i algunes senzilles restriccions més ens limiten la capacitat de viure com ho fèiem abans del 13 de març.

És a dir, som en un punt que feia molt de temps que estàvem desitjant. Espanya ha aixecat avui l’Estat d’alarma, França fa una setmana que ha acabat amb les restriccions i, per tant, tornen els turistes a Andorra.

No ho tirem per la borda. No podem perdre aquesta oportunitat de pujar un esglaó en l’escala de preferències dels destins de vacances per als ciutadans de les regions del nostre entorn. Ara ens veuen com un país segur, lliure de Covid-19 i amb una població conscienciada a seguir-ho sent. Han vist, i així ho han recollit molts mitjans de comunicació forans, que hem gestionat la crisi de manera intel·ligent, amb mesures complexes com fer tests d’anticossos a tota la població. Però també amb d’altres de senzilles però efectives, com sortir a passejar en dies parells o senars segons el número de casa, o habilitar sentits de circulació diferenciats per evitar massificacions.

Decisions raonades, sense grans complicacions ni posant-hi parafernàlies innecessàries.

Quan es fan les coses de manera intel·ligent es genera confiança. Intel·ligència senzilla i pràctica. Virtuts que hem de seguir aplicant ara que els turistes tornen a omplir Andorra. Posar gel desinfectant a totes les entrades d’edificis públics, a la restauració, botigues i hotels, controlar que tothom vagi amb mascareta, fer proves a població sentinella i controlar els col·lectius més vulnerables són alguns dels exemples a seguir.

Anem en la bona línia, ni un possible rebrot hauria de troncar-ho, ja que tenim els mitjans sanitaris i l’experiència per fer-hi front.

I no oblidem que, com diuen, fer un somriure és fer un ullet a la intel·ligència.

tracking