x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Temps per al diàleg

Seguim amb la mà estesa, parlem?
Actualitzada 12/06/2020 a les 06:58
Ara que ja han passat gairebé tres mesos, demà els farà, que el maleït coronavirus va impactar amb força en les nostres vides, és el moment de començar a fer una mica de balanç després d’un trimestre en què el Consell General s’ha vist reduït a un paper molt secundari. Des del PS ens seria molt fàcil fer populisme en moments com aquest, però sempre hem optat per tenir una posició constructiva i allunyada del populisme o del acoso y derribo, tal com estan fent en altres països veïns els partits de l’oposició. Però el que sí que no podem deixar de dir és que hem trobat a faltar el diàleg que hi ha hagut en altres països com, per exemple, Portugal, on el primer ministre, Antonio Costa, ha buscat grans acords de país amb el principal partit de l’oposició, amb resultats positius per generar un clima de confiança cap a la ciutadania a qui representen i cap als inversors que tanta falta faran en aquests moments de greu crisi econòmica.
Dimecres es va fer públic que el Govern finalment havia entrat a formar part del Banc de Desenvolupament Europeu: una proposta del PS, i que malgrat les reticències inicials de l’executiu tripartit, ha esdevingut l’únic organisme internacional que prestarà diners a Andorra per fer front a la greu crisi provocada per la Covid-19. Ens alegrem molt que finalment hagi estat possible, perquè és una bona solució per al moment actual i per al futur: el Banc Europeu de Desenvolupament podrà prestar a un interès molt reduït diners al Govern, als comuns i a totes les institucions públiques i parapúbliques.

El Govern, amb els tres grups parlamentaris que li donen suport, tenia una oportunitat d’or per fer un gran acte de patriotisme fent partícip i corresponsable en tot moment de les decisions que s’havien de prendre tant en l’aspecte de la mobilitat, en el sanitari, en l’econòmic, etcètera, tot l’arc parlamentari. No entenem que tenint-ho tan fàcil, el Govern Espot-Gallardo n’hagi volgut defugir. Des del PS esperem i desitgem que la situació canviï i que recullin sincerament la nostra mà estesa i voluntat de diàleg, per seguir aconseguint fites que milloren la qualitat de vida dels conciutadans com, per exemple, l’ingrés al Banc Europeu de Desenvolupament. Senyors Espot i Gallardo, parlem?
Veure’n més
15
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts