Foc i lloc

El Pas com a exemple

La manera com s’ha gestionat ha d’inspirar la reobertura total

Creat:

Actualitzat:

Ho volíem tots plegats. Però, a la vegada, sentíem cert respecte, fins i tot esborronament. Després de tants dies tancats, d’una situació sanitària desconeguda, la reobertura de la frontera francoandorrana i, en conseqüència, la represa de l’activitat comercial al Pas de la Casa va ser una excel·lent notícia. La por a obrir la frontera i que apareguessin nous brots de contagi no va deixar, o no es va voler, veure la també bona gestió sanitària del nostre veí del nord.

Era un repte. I, de nou, com ha passat en aquesta crisi, l’hem afrontat i l’estem superant. Els turistes han vingut de manera controlada, esglaonada. S’ha projectat una imatge de serietat que possibilita que els turistes francesos vinguin a Andorra confiats i sense neguits.

De qui és mèrit? De nou, de tots. Dels ciutadans del Pas i de tota la parròquia, que han tingut paciència i un comportament alineat amb el de les administracions per fer equip tots plegats. Dels comerciants i restauradors, sobretot els que estan cara al públic, que han estat valents per atendre oferint un gran servei malgrat les circumstàncies i restriccions. Del comú per la coordinació i la feina per tenir-ho tot preparat. I del Govern per la bona gestió de la crisi de la Covid-19 i la seva proximitat amb la ciutadania. Una llàstima, però, que no s’hagués pogut aconseguir obrir-la una mica abans, almenys 48 hores, per haver aprofitat tot el pont de la segona Pasqua.

I també és gràcies als propis turistes francesos que ens han visitat. Ens han escollit i ho han fet des de la responsabilitat, amb la mascareta posada i respectant les mesures de seguretat establertes. No s’han hagut de lamentar situacions conflictives importants.

Uns 15.000 vehicles han entrat a Andorra aquest cap de setmana per gaudir-ne. Esperem retornar a la normalitat i seguir en aquesta línia. Hem fet les coses bé i des de fora ho saben. Ha estat una prova de foc que hem superat i que ens permet afrontar les properes amb seguretat. Que ens tornaran els dubtes quan anunciïn l’obertura de la frontera espanyola? Possiblement. Però seran més lleugers o passaran abans si mirem al nord i veiem com s’ha gestionat al Pas de la Casa.

tracking