x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Corresponsabilitat a l'andorrana

Actualitzada 28/05/2020 a les 21:12
No tothom ha tingut les mateixes ajudes, mentre que els empresaris han pogut comptar amb una ajuda per part del Govern del 75% del salari dels seus treballadors, de la retribució del pagament a la CASS de la cotització que pertoca a l’empresa, la reducció dels lloguers i l’accés a uns crèdits tous al 0% d’interès sense tenir en compte el patrimoni dels empresaris ni el patrimoni dels accionistes dels consells d’administració i accionistes de les societats, ni tampoc la repartició dels beneficis dels últims anys; la corresponsabilitat ha anat només en una direcció. Si com a treballadors no podem fer front a les nostres obligacions pel motiu que l’empresa ens aboqui a fer un ERTO a l’andorrana (això o acomiadament), no hi ha possibilitat de negociació, o caixa o faixa, i a més a més t’has de pagar la teva cotització a la CASS. Ens obliguen a anar a beneficència i una vegada allí ens demanen que si tenim un habitatge de propietat o un vehicle propi, que ens el venguem, i després una vegada venut ja veuran quina ajuda ens podran donar. Si ets treballador per compte propi o autònom, aleshores estàs en terra de ningú, ni ets una empresa ni ets un assalariat, ets un híbrid estrambòtic enmig del panorama social i laboral, hem de salvar la gran empresa, peti qui peti, els altres ja veurem com es comporta la conjuntura econòmica. Però sobretot que hi hagi corresponsabilitat, una corresponsabilitat que no es mesura amb la mateixa regla, depèn del sector en què et trobis. El patrimoni personal no és corresponsable. El salari dels treballadors i autònoms és tot el seu patrimoni, el cent per cent dels seus actius, que no és el mateix dels grans empresaris i dels accionistes de les grans societats. I és que aquí cadascú ho entén com vol o com pot, si és que pot.
  • #5 Bufff
    (29/05/20 19:33)

    A qui han donat els ERTOs? La gran part de l'ajuda se l'ha endut qui menys ho necessita no? Grans estructures/empreses dels de sempre i que estan al poder? Perquè no es fa públic? No interessa?

    Respondre
  • #4 Núria
    (29/05/20 18:50)

    Hipócrites Hipócrites les elits sociopates ens han traiciona desde fa set vuit deu i vint anys i vosaltres votan a DA que us emporti els demoni mil vegades!!!

    Respondre
  • #3 critic
    (29/05/20 17:20)

    Quan d'aqui uns mesos s'acabin els ERTOs i comencin els acomiadaments ja en parlarem de si eren una ajuda exclusiva per les empreses. Visió molt sesgada la del autor.

    Respondre
  • #2 estevet
    (29/05/20 15:59)

    Ningú ho és: ni funcionaris, ni polítics, ni pudents. Ningú. I així ens va i pitjor ens anirà.

    Respondre
  • #1 Co-responsabilitat?
    (29/05/20 13:25)

    Diccionari català a sobre de la taula per buscar la paraula "corresponsabilitat a l'andorrana" i potser per miopia però l'he trobat .... Però et diré el que sí sé, per experiència, sobre els drets que creuen que tenen els gerents- directors en algunes de les empreses que he treball i fins on arriba el seu abús de poder. Aparquem a la teva plaça de pàrquing perquè pagues el servei amb la nòmina que et paguen. Quan no hi ha respecte, pot existir la responsabilitat? No parlem de corresponsabilitat a Andorra perquè deu de ser que cal buscar-la als diccionaris de futur els de ciència i ficció.

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts