Creat:

Actualitzat:

El turisme és un dels sectors més colpejats per la pandèmia. A les portes de la temporada d’estiu, encara són moltes les incerteses que hi ha en l’obertura dels serveis associats. Un dels principals factors que determinaran el múscul del turisme del 2020 és l’afectació de la crisi sanitària en l’economia de les famílies. El temor dels contagis o la incomoditat d’haver d’extremar les mesures de seguretat per fer qualsevol activitat són repulsius que marcaran la decisió de fer vacances o no.

Qui vulgui viatjar aquest estiu haurà de triar el destí tenint en compte les condicions imposades per cada país. En alguns casos s’exigeixen quarantenes als visitants o als nacionals que tornen de l’estranger. Altres pretenen filtrar els visitants lliures de Covid-19 amb un passaport d’immunitat o exigint la realització d’un test abans d’entrar; una forma ben segura per evitar l’entrada de nous contagis. Totes les mesures pretenen garantir, amb més o menys contundència, la salut dels visitants i dels nacionals, però són clars entrebancs per als viatgers. Alguns països ja fomenten el turisme de proximitat i certament serà la forma més senzilla de fer vacances a curt termini. Un cop escollit el destí caldrà veure quines activitats estaran permeses. Tots tenim clar que haurem d’evitar aglomeracions. Les activitats de muntanya i a l’aire lliure semblen que poden sortir més ben parades i en aquest sentit Andorra podria estar de sort per atreure visitants. Els allotjaments i els mitjans de transport també desperten molts dubtes. Caldrà veure com podran oferir el servei un cop definits els protocols sanitaris i fets els càlculs de les despeses associades.

Aquest estiu serà la prova de foc de l’eficàcia del desconfinament amb l’amenaça latent d’un possible rebrot, però també serà l’assaig d’un nou model de turisme marcat per les complicacions derivades de les necessàries mesures sanitàries i per la crisi econòmica.

tracking