x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Això també està passant

Actualitzada 25/05/2020 a les 21:28
Des del mes de març passat, el nostre dia a dia i el de tot el món (amb 188 països o territoris que han reportat casos) gira al voltant de la Covid-19. I en el fons és normal. El coronavirus ens ha alterat la vida, la rutina, la feina, la situació econòmica. La majoria de la informació que ens arriba via els mitjans de comunicació o les xarxes socials està relacionada amb aquesta crisi global. I és lògic tenint en compte que no n’havien viscut mai cap d’aquest nivell des de feia un segle.
Però malauradament aquesta no és l’única emergència que està succeint en aquests mesos de confinament. Hem de saber que cada any, una agència com Unicef i altres ONG donen resposta a crisis de diferent tipus a una seixantena de països. Actualment i des del mes de març, s’està donant assistència encara a més de 2,5 milions de persones afectades pel cicló Idai que l’any passat en aquestes mateixes dates va afectar de ple Moçambic i altres països veïns. Aquest any s’han incrementat els casos de desnutrició entre els infants i s’han pogut tractar gràcies a les campanyes de cribratge i també s’han rehabilitat centenars de pous d’aigua contaminats. També s’està present a la República Democràtica del Congo, on des de l’agost del 2018 està actiu un nou brot d’ebola, el segon més mortífer de la història, especialment entre els infants, amb un de cada tres morts menor de 18 anys. A Grècia, i gràcies als esforços de moltes organitzacions, es van poder traslladar una seixantena de menors migrants no acompanyats a Luxemburg i Alemanya, els primers dels quasi dos mil que s’han compromès a acollir. S’estima que a les illes gregues hi ha més de 5.000 menors vivint des de fa mesos en centres d’acollida massa plens i en males condicions.

Aquestes són només algunes de les emergències que continuem tenint i a les quals s’està responent malgrat el coronavirus. I ara ha començat l’època dels tifons al sud-est asiàtic!
  • #2 Stopfakes
    (26/05/20 14:44)

    Más de uno ha escrito por estos lares que Andorra no pinta nada en una cumbre iberoamericana para la cooperación al desarrollo. Que nuestra idiosincrasia ha sido siempre la de "fer l'Andorrà" como dice el Manual Digest, es decir, hacernos los tontos o los pobres para recibir dinero, como está sucediendo ahora.

    En efecto, este mundo es injusto. Nadie ha podido elegir dónde se nace. Pero qué mal lo ha hecho nuestro sistema educativo para que estos ilustres conciudadanos hayan sido incapaces de sentir el sufrimiento que se vive fuera de nuestras fronteras.

    Respondre
  • #1 Requiem
    (26/05/20 14:24)

    El relat de l'apocalipsi i d'injustícia social dóna sentit al passat, al present i als dies per arribar. És una resposta crítica a les injustícies del món i prometen un final feliç per als humiliats, els pobres, els desheretats o els malalts en aquests temps, a més dóna rèdit polític, recapta diners, renta la imatge i ajuda a pagar menys impostos.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts