Paraula i vida

Amb nosaltres

Han sorgit moltes iniciatives per tal que ningú se senti sol

Creat:

Actualitzat:

Són moltes les repercussions que aquesta pandèmia està provocant amb els seus respectius aspectes negatius i positius que coneixem prou bé. Tan sols em voldria referir a una realitat, entre d’altres, que aquests dies ha aflorat amb més força: la solitud. No és quelcom que haguem descobert amb aquesta crisi sanitària però la Covid-19 l’ha feta emergir amb molta més intensitat.

L’emergència sanitària ha comportat unes mesures d’aïllament, de separació física envers les persones amb qui no convivim normalment en el nostre nucli familiar. No obstant, se’ns recorda que hem de parlar de distanciament físic més que distanciament social. Perquè malgrat les diverses situacions personals que porten a viure amb més o menys intensitat la duresa de la solitud, han sorgit moltes iniciatives per tal que ningú se senti sol. No es tracta de distanciar-se socialment, ben al contrari, cal sentir-se sempre acompanyats i recolzats.

L’Evangeli d’aquest diumenge de l’Ascensió també ens parla, en certa manera, d’una separació, la del Ressuscitat envers els seus deixebles. Ell els anuncia que torna al Pare. Però l’anada de Jesús al Cel no comporta un abandonament. Així ho anuncia als seus deixebles: “Jo seré amb vosaltres cada dia fins a la fi del món” (Mt 28, 20). Jesús no s’oblidarà dels seus deixebles, no els deixa sols. Aquesta és la manera d’actuar de Déu, que no abandona mai el seu poble. No ho va fer a l’inici de la Història de la Salvació ni ho farà en els nostres temps. Per això ens envia el do del seu Esperit Sant perquè ens sentim acompanyats i enfortits per Ell.

També com a cristians, enmig de la pandèmia podem tenir la sensació de sentir-nos sols, com si Déu fos absent, com si no hi fos, com si ens hagués abandonat. Crec que ens farà bé tornar a meditar les paraules del Papa Francesc que ressonaren en la plaça de St. Pere del Vaticà el vespre del 27 de març en motiu de la pregària extraordinària en temps d’epidèmia. Fem-ho amb la confiança que brolla de la promesa del Senyor: “Jo seré amb vosaltres cada dia fins a la fi del món.”

tracking