Les set claus

Comuniquem a l'exterior

No m’ha sorprès saber que els resultats de les proves d’anticossos no eren del tot fiables

Creat:

Actualitzat:

No em va sorprendre gaire saber ahir que els resultats de les proves d’anticossos probablement no eren del tot fiables, ja que Livzon, fabricant xinès, de la prova que hem estat realitzant a Andorra, afirma en el seu fullet que “els resultats de les proves d’anticossos no s’han d’utilitzar com a única base per diagnosticar o excloure la infecció per SARS-Cov-2”.

Podria aquest ser l’avís d’exempció de responsabilitat habitual que utilitzen les empreses farmacèutiques per protegir-se de futures demandes? Segurament.

Espero que la majoria de la gent doni el benefici del dubte a la iniciativa ja que el procés va ser impecable, l’organització excel·lent i el país té molt a guanyar a nivell imatge si utilitza l’esforç fet per comunicar. No és el moment de criticar si es va comprar més car els tests que certes regions d’Espanya i intentar esbrinar qui van ser els intermediaris de la compra a Barcelona.

Com que el Principat és un dels pocs països del món que pot fer el cribratge del 80% al 90% de tota la seva població, hauríem d’utilitzar els resultats amb finalitats de màrqueting. Informar el públic europeu que Andorra és una destinació totalment diagnosticada i, el que és més important, que el país és gairebé Covid-Free, seria un argument de màrqueting potent i sensat.

Eslovènia ha fet exactament això avui: s’ha convertit en el primer país europeu a declarar que el seu brot ha acabat oficialment. El país ha informat que tenia una xifra de reproducció del virus inferior a 1. Aquesta és la clau mètrica per comprendre si la Covid-19 està sota control. Tant de bo les darreres dades confirmin que el Principat també s’apropa a tenir un nombre de reproducció inferior a 1. Quan ho faci Andorra hauria de dir-ho alt i clar.

Espero que el govern utilitzi aquesta crisi per comunicar les qualitats úniques que té Andorra per recuperar turistes, però també per atraure possibles residents estrangers que busquin un refugi més segur, més sa i més ecològic. La qualitat de vida i la seguretat d’Andorra són de les més altes del món i ha arribat el moment de dir-ho sense pudor, ni reserves, com ho fan països del nostre entorn!

tracking