x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

En cas d'incendi

Actualitzada 13/05/2020 a les 21:19
Suposo que com a tothom, els darrers incendis amb víctimes m’han impactat moltíssim i m’han fet reflexionar sobre com hem d’actuar si es produeix una situació a casa que no controlem provocada pel foc. Sobretot m’han fet pensar que no tenia els coneixements bàsics si es declara un incendi a casa meva. Em va sorprendre, però, com els meus fills sí que tenien aquesta informació i coneixen perfectament el número dels bombers, el 118, i el número d’emergències, el 112. Eren coneixedors de les indicacions bàsiques que, sobretot, i sempre mantenint la calma, cal trucar sempre en primer lloc als telèfons indicats, intentar no alimentar el foc amb oxigen, tancant la porta de l’habitació on s’ha produït, i intentar sortir de casa al més aviat possible. Els vaig demanar què farien si no podien marxar de casa pel fum o les flames, i tots dos alhora em van contestar que tancar-se a una habitació posant tovalloles, roba o draps mullats per sota de la porta i intentar demanar ajut per una finestra si és possible indicant el lloc on es troben. És molt important, em van dir, no obrir la finestra, ja que el que es pot provocar és que el foc s’adreci cap a aquella habitació. Realment em van sorprendre els seus coneixements. Mai ho havíem parlat. Ells estaven contens i participatius, fins i tot aportant idees i recreant situacions fàctiques a casa. Després, la conversa va derivar cap a altres situacions de risc o perill que també a l’escola, i sempre mitjançant les persones que coneixen aquests perills de primera mà, havien tingut, com per exemple els primers auxilis o com actuar davant una allau a les pistes. És tan important que aquesta informació hagi arribat de manera tan directa i didàctica que difícilment l’oblidaran, i probablement, en una situació perillosa, seran capaços de recordar el que han de fer. Des d’aquí només puc felicitar els professionals que realitzen aquesta feina docent i les escoles, perquè realment arriba el missatge als nostres fills.
  • #1 Stopfakes
    (14/05/20 11:43)

    Con el sentido común se puede llegar muy lejos en la vida. Hace falta una asignatura del estilo en los colegios para que los niños no se conviertan en ineptos adultos.

    La mayor parte de las muertes se producen por descuidos, fácilmente evitables.

    Animo a los padres a desarrollar este tipo de juegos en casa. Nunca sabemos cómo reaccionar ante esa primera vez. Si la hemos practicado con anterioridad, ni esta situación ni ninguna otra podrá producir tan fatal desenlace.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts