Foc i lloc

Diada d'Infermeria

La Diada d’Infermeria se celebra el 12 de maig per l'aniversari del naixement de Florence Nightingale

Creat:

Actualitzat:

El lema proposat aquest any pel Consell Internacional d’Infermeria (CIE) ha estat “Una veu per liderar. Acompanyant el món cap a la salut”.

Un lema totalment adequat a les circumstàncies que vivim degut a la pandèmia del Covid-19.

Perquè les infermeres han demostrat durant la pandèmia que el seu rol de cura de les persones és fonamental. Ho han demostrat dia rere dia. Sense por. Totes i cada una d’elles han sortit del seu lloc habitual de treball per anar a primera fila a fer la seva tasca. A desenvolupar les tan anhelades competències en el seu màxim exponent.

I ho han fet amb la millor nota. Ni una s’ha quedat a casa excepte per malaltia. I totes les altres han estat on els ha tocat. Sense descans. Estant al costat del pacient.

Els malalts que no han pogut veure ningú més han vist els ulls d’una infermera. Que darrere de l’EPI li oferien un somriure, li agafaven la mà, el cuidaven i l’acompanyaven en els moments més difícils, donant resposta a totes les seves necessitats biopsicosocials.

Per aquests motius, des de l’inici de la campanya, Nursing Now demana als governs que augmentin els perfils i les competències de les infermeres, pel fet que invertir en les infermeres és aconseguir un sistema sanitari i la cura de la salut més forts, eficaços i sostenibles.

L’any 2020 és l’Any de les Infermeres, i hem de defensar el nostre protagonisme dintre d’aquesta crisi sanitària mundial que estem vivint. Cal fer visible la rellevància de la nostra feina, la importància del nostre lideratge i ensenyar a tothom, des de l’experiència personal de cadascú de nosaltres, quin és el significat d’estar a primera línia en la cura de les persones, aquella que no es pot fer des de la distància, i a la qual en ha tocat estar, com no podia ser d’una altra manera.

Hem de ser capaços de mirar al futur, oblidar antigues idees de la nostra professió i avançar cap a aquest rol fonamental dintre del sistema sanitari i de lideratge en els llocs de presa de decisió.

La sanitat s’enfronta a importants reptes i cal canviar el seu enfocament clàssic cap a un de més col·laboratiu i que realment situï l’usuari al centre del sistema. I les infermeres estem preparades per fomentar i guiar aquests canvis.

tracking