Creat:

Actualitzat:

És ben coneguda la famosa frase de l’inventor Thomas A. Edison: “El geni és un u per cent d’inspiració i un noranta-nou per cent de suor.” Jo opino que el treball dur és essencial per aconseguir els objectius que ens fixem i per poder gaudir d’una vida amb plenitud, i com no, també la inspiració, però també considero que un atribut encara més important és estar proveït d’un profund sentit del compromís.

Les 21 qualitats indispensables d’un líder, és un llibre escrit pel famós autor expert en lideratge John Maxwell. En ell, es refereix a la quantitat de qualitats que són molt importants per als líders. Dins d’aquestes es troba el compromís, que per a John és la tercera qualitat essencial. John diu en el llibre: “El compromís és el que separa els creadors dels somiadors.”

Quan parlem de lideratge, trobem persones que són capaces de materialitzar el que es proposen. És impossible trobar un líder que no tingui compromís, i el compromís es tradueix en accions que s’emprenen per aconseguir les metes proposades. A això es refereix Maxwell amb el compromís com a qualitat indispensable d’un líder.

L’autor considera que quan es parla de compromís, no es parla únicament de la capacitat de materialitzar somnis, sinó que també s’han d’incloure la constància i la perseverança. Molts líders fracassen diàriament per la seva incapacitat per superar obstacles i de no aixecar-se després de ser abatuts. Aquestes persones no tenen la qualitat de la qual estem parlant.

Una altra part d’aquesta important qualitat, el compromís, és la capacitat que té un líder de sacrificar comoditat, luxe o fins i tot alguns dels seus objectius per aconseguir un bé més gran. En aquest punt, John Maxwell ens regala un exemple: per a un missioner, el compromís significa dir adeu a la seva comoditat per millorar la vida d’altres.

I per acabar, aquesta senzilla però profunda reflexió: “El compromís comença al cor i es prova amb l’acció.”

tracking