x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Posem de moda l'altruisme

Actualitzada 05/05/2020 a les 06:46
    Gema Miguel
Si tirem d’història podem veure que els avui anomenats influencers han estat els encarregats de posar de moda tendències vàries, algunes de perdurables per sempre en el temps. No tindria prou espai a l’article per anomenar-les. També es creen modes en temps de crisi. I algunes és bo que les seguim. Perquè, de totes les situacions adverses, sempre se’n pot treure quelcom positiu. El SARS-CoV-2 ens ha portat un estil de vida que mai abans havíem viscut. Però no tot és negatiu, podem veure aquests dies com bona part de la ciutadania està d’allò més in amb una tendència que cal potenciar: l’altruisme. L’hàbit saludable i plaent d’ajudar els altres s’ha posat de moda. An aquesta trend s’hi han sumat persones anònimes, associacions, col·lectius diversos, etc. Animo que tots, dins les nostres possibilitats, ens sumem a aquesta tendència. També a experimentar el seu retorn. Perquè quan donem de manera altruista sentim una profunda sensació de benestar. Sempre que ho fem sense esperar res a canvi ni cap recompensa. La situació que ens ha portat el SARS-CoV-2 és una oportunitat per experimentar d’ajudar pel simple plaer d’ajudar. No parlem de quan ajudem esperant compensació. Quan hi ha aquest tipus de comportament en realitat no donem, sinó que intercanviem. Quan donem de manera altruista millorem la situació de les persones del nostre entorn. No cal que siguin grans accions, també petits actes que potser poden semblar insignificants: saludar algú amb un gran somriure, deixar passar una persona davant nostre, recollir del terra i retornar un objecte que li ha caigut a un desconegut... Hi ha mil exemples. Hàbits senzills que formen part de la quotidianitat i, per tant, de la nostra essència, que ens reporten plaer i benestar. D’aquesta manera la societat es torna més forta i ho té més senzill per superar moments complicats com l’actual. Com deia la Mare Teresa de Calcuta: “Jo faig el que vostè no pot i vostè fa el que jo no puc, junts podem fer grans coses.”

*Gema Miguel, Membre de l’executiva de DA
Etiquetes
  • #14 Genis
    (05/05/20 20:31)

    No comulgo amb els de DA, però reconec que la Gemma és especial. Bon article i bona intenció.

    Respondre
  • #13 Ex DA
    (05/05/20 20:19)

    Si algú pots escriure d'altruisme es la Gemma, a mi mai m'ha fallat i sempre que l'he demanat quelcom ha sigut molt complidora i bona persona. Es fa estimar, és  l'unica persona que trobo a faltar de DA. 

    Respondre
  • #12 Paloma
    (05/05/20 20:15)

    Sra. Gema Miguel altruista jajaja
    Lo més bo del dia ! 

    Respondre
  • #11 #Manel
    (05/05/20 18:27)

    Ja voldrien els polítics de DA ser com la Gemma. A DA hi ha molta gent que no polítics i sí altruistes !! Chapeau per l'article !!

    Respondre
  • #10 #13
    (05/05/20 17:04)

  • #9 Mkt
    (05/05/20 16:57)

    A l'article, que comparteixo en el fons, només li sobra la descripció final de l'escriptora. Que és de DA. Això transforma la seva opinió en màrqueting polític. 

    Respondre
  • #8 #Manem
    (05/05/20 16:30)

    Ara resulta que per ser bona persona i tindre gestos altruistes necessites diners, i permís de l'església ...que atrevida és l'ignoracia ! Felicitats per l'article i per ser com ets Gema, sempre mirant d'ajudar a tothom .

    Respondre
  • #7 Laura
    (05/05/20 13:52)

    Els que critiqueu teniu tots una cosa en comú: No coneixeu la Gema!
    Felicitats per l'article, tu si que ets altruista i fa molt temps que ho ets, de postureig cap ni un.

    Respondre
  • #6 Animal polític
    (05/05/20 13:05)

    Una cosa és parlar i una altra molt diferent és fer, la retòrica política juntament amb el postureg i el bonisme ha convertit l'art de la política en un basar, un saló de joc,en un ball de cadires, en un circ on creixen nans, tots ells amb ànsies de protagonisme, amb ego exacerbat i amadors de diners.

    Respondre
  • #5 Si si.....
    (05/05/20 12:14)

    Ja no es pot ser altruista a DA, mira al teu voltant, quans en tens? Tots politics professionals,ambaixadors o enxufats a comuns, parapubliques etc...game over.Abtencio a l'alça.Per sort, el pais pot tirar endavant amb qui no li fa falta els vostres discursets esterils i falsos...

    Respondre
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts