Les set claus

Tu tries

La bona actitud i l’entusiasme pinten de colors la vida humana

Creat:

Actualitzat:

La virtut més important de l’ésser humà és la de raonar, triar i decidir. Triar i decidir els valors, la forma en què vols viure la vida, el que faràs avui i demà, i per descomptat, decidir com reaccionaràs davant les diverses situacions a les quals la vida t’anirà col·locant. Constantment tenim l’oportunitat de triar, i la forma en què triem va forjant la nostra personalitat i el nostre futur.

És impossible obrir-se camí a la vida sense intentar vèncer les adversitats, els despropòsits, la mala sort.I és en aquests moments complicats com el que ara ens toca viure quan hem de decidir-nos per la reacció constructiva o per fer costat a l’adversitat. Podem intentar treure la part positiva de tot, o podem refugiar-nos en la mala sort amb la qual la vida a vegades ens castiga. Podem reaccionar amb positivisme o podem llançar llamps i trons contra tot el que està passant. La decisió és nostra. Però sempre hem de tenir en compte les conseqüències a les quals ens abocarà aquesta decisió.

Una reacció positiva ens portarà a la satisfacció i a l’equilibri. Enfadant-nos únicamentaconseguirem anar minant la nostra persona, anirem adobant el creixement amb un cor agre, una ànima insatisfeta, un caràcter bel·ligerant, i a poc a poc generarem la sensació que tenim la vida en contra. En definitiva, posarem una infranquejable barrera al pas del benestar.

La vida sempre ens sorprèn, i malauradament és com l’esport de competició, no té marxa enrere, no et permet refer les males jugades. Quan prens una decisió i actues, deixes petjada per sempre més. Si et decideixes pel bon camí, avançaràs, i si per contra únicament abraces els contratemps, bombardejaràs inconscientment l’edificació de la teva personalitat. La teva construcció és la suma de les teves decisions de cada dia. I justament avui és un bon dia per triar el bon camí.

Per acabar, una magnífica cita de Doménico Cieri, gran escriptor contemporani mexicà: “La bona actitud i l’entusiasme pinten de colors la vida humana.”

tracking