Foc i lloc

El futur del Prat Gran d'Encamp

Cal un gran pacte per treballar tots junts la creació del nou Parc Gran

Creat:

Actualitzat:

Hi ha qui diu que la política és l’art de gestionar el temps. Els que la dominen saben que cada acció necessita el seu moment precís.

I aquest és el moment per al futur del Prat Gran d’Encamp. Queden molt lluny les discussions sobre la gestió que se’n va fer el mandat passat. Ara toca mirar endavant. Encamp s’ha quedat sense parc, sense un espai segur de jocs infantils, sense un espai de trobada de joves i famílies. Un espai dels poquíssims que hi ha a tot Andorra i que seria el contrari al que l’antropòleg Marc Augé catalogaria com un no-lloc. Els no-llocs d’Augé són espais d’anonimat i de trànsit per on la gent només s’hi desplaça, amunt i avall.

El Prat Gran era un gran espai de socialització, de punt de trobada, on centenars de persones compartíem matins o tardes fins que es feia fosc. El parc era l’antítesi dels espais urbans actuals que només serveixen com a lloc de pas i que, si hi reflexionem, ocupen pràcticament tota la superfície de les nostres poblacions.

La crisi de la Covid-19 està canviant i canviarà molt la realitat en la qual vivim. Contra alguns d’aquests canvis hi haurem de lluitar amb tenacitat, constància i esperança. En canvi, hi ha canvis que hem de convertir en oportunitats. Les dificultats econòmiques derivades de la lluita contra la crisi faran canviar els pressupostos comunals per adaptar-los a les persones. Han de quedar enrere projectes faraònics perquè la realitat no els farà viables. Això implicarà esforços per no malgastar ni un euro públic en allò que no sigui essencial.

Ara és el moment perquè en relació amb l’antic Prat Gran es pugui crear un nou espai perquè les persones puguin relacionar-se. Per fer-ho, cal un pacte d’Estat adaptat a l’àmbit comunal que permeti treballar conjuntament totes les forces polítiques i així poder unir el màxim dels esforços per la creació del nou Parc Gran. Per això, ahir en sessió de comú, PS+Independents vam oferir mà estesa a tots els grups comunals per treballar al marge de les ideologies polítiques en la concepció del nou Parc Gran. Vam oferir de manera sincera tota l’energia i tota la capacitat del nostre equip per tal que Encamp tingui aviat un gran espai de socialització, potser no tan gran, però molt més significatiu per a tots els ciutadans. Esperem que ho puguem aconseguir. És un deure que tenim envers els ciutadans de la parròquia.

tracking