x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Discrepar suma

Actualitzada 16/04/2020 a les 21:17
Ni en els moments més crítics hauria d’imperar la unitat indissoluble de pensament, perquè aquest comportament anihila qualsevol recerca de solucions alternatives, o complementàries, i ens situa indefectiblement en un escenari d’autoritarisme. Les crides a la unitat amaguen darrere un efecte pervers que fins i tot acaba titllant de poc o mal patriota aquell qui no comparteix algunes de les mesures preses pels seus governants. En moments excepcionals, les decisions també han de ser excepcionals, però això no vol dir que aquestes hagin de ser uniformes i compartides en la seva totalitat. Enlloc està escrit que allò que pensa un govern és el més adequat en un moment en què la situació ens supera a tots. Existeix, i és sa que així sigui, el dret a discrepar; és bo que hi hagi qui tingui les seves pròpies propostes, que les faci públiques i contrasti, que els experts opinin, que hi hagi debat, la gent sàpiga valorar i, al final, podria ser que la suma de tot plegat fossin decisions el més àmpliament compartides. Les adhesions a cegues no són pròpies d’una societat que viu en democràcia, i darrere de paraules com unitat i lleialtat a vegades només s’hi amaguen complexos i febleses. Hem de poder discrepar obertament i hem de poder dir que el que estem fent bé en la lluita sanitària per salvar la pell és altament millorable en el manteniment de la cohesió de la nostra societat. Des del primer dia el paquet de mesures econòmiques havia d’anar acompanyat de les consegüents mesures socials i l’Estat triga a ser aquell escut que protegeix els ciutadans i les famílies més vulnerables, engrandint així la desigualtat social.
  • #5 Open your mind!
    (17/04/20 20:00)

    Ara que tenim mes informacio tenim mes corderets que mai!Mal invent aixo de ser mal andorrans, digne de sudamerica i dictadures....Ningu va a politic per obligacio, prepareu abstencions mes altes perque la critica constructiva sempre hi ha de ser....

    Respondre
  • #4 Olivier Bracque
    (17/04/20 17:13)

    Bon dia,
    Quan portem un mes i mig amb empreses tancades, encarà no tenim cap solucions per donar esperença als treballadors i empresaris. Des de el primer moment França va desbloquejar diners per assegurar les nòmines i la continuïtat de les empreses. No parlem de les llibertats que el govern trepitjar sense que és pogui criticar... Trist tots plegats.

    Respondre
  • #3 Abstenció
    (17/04/20 11:11)

    Doncs si, tens raó. Si escoltessin a l'abstenció, tots marxarien cap a casa seva.

    Respondre
  • #2 Toni
    (17/04/20 10:47)

    Albert tens raó, soc molt crític amb les mesures del Govern per mirar de millorar-les, ara es veu que soc un mal andorrà per no donar suport incondicional al que fan. Si no volen pols que no vagin a l'era, jo no els vaig podar la pistola al pit perquè anessin a Govern. Crec que és bó ser crític, fins i tot en temps de crisi.

    Respondre
  • #1 Maria Rosa
    (17/04/20 10:31)

    Falta de maduresa de la nostra societat envers la mort. Esperem que ara la gent integri la mort com a part de la vida. I abandoni el control.

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts