Paraula i vida

Manifest de la Pasqua Jove d'Aina 2020

Pare nostre que esteu en el cel que no és una distància; sols és una diversitat radical d’amor

Creat:

Actualitzat:

Abba, Papa, Papà us resem amb el cor d’un@ nen@. Som captaires d’amor.

Abba perquè és la paraula amb la qual pregava Jesús. Abba és la paraula més íntima, més commovedora i ens recorda l’esperit de la mare.

Abba, Papa, Papà, Pare nostre que esteu en la mirada dels infants, en les gaverneres florides i perfumades canillenques, en els núvols blancs que juguen amb les aigües cristal·lines dels llacs andorrans, en l’ascensió dels Cainistes i Tamarros devers el cim i, arribats al pic, fent pinya, s’agermanen amb el cant dels ocells.

Pare nostre que estàs en el nostre cor, en la família d’AINA, en les persones que estimem, en els infants febles i en els nois i noies vulnerables... i també en aquelles persones que ens posen pals a les rodes i no ens deixen progressar socialment i evangèlicament.

Pare nostre que esteu en el cel que no és una distància; sols és una diversitat radical d’amor, una altra dimensió d’amor, de l’amor que dura sempre i és a l’abast de tots: Feu que us trobin tots els que busquen la veritat, la justícia, la igualtat, la llibertat... Pare nostre, Tu que fas que estimem la Veritat... et canten il·lusionats els ainistes

Sigui santificat el vostre nom! Lloat sigueu, oh Senyor nostre... En un desig, agermanem d’una banda la contemplació de la bellesa de Déu Pare i de l’altra la sincera i valenta sol·licitud del que ens serveix per viure, i viure bé. El nom del pare santificat ens transfigura amb el seu amor. Déu és sant, però si la nostra vida no és santa, hi ha una gran incoherència! Jo soc cristià i Déu és sant, caminem inseparablement junts.

Vingui a nosaltres el vostre regne. Vine amb Mi, amic meu... Jesús ens confia: “El Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos.” (Marc 1,15) Accelerem la seva vinguda amb la nostra conversió: acollim la pau, la justícia, la fe, la llum, l’amor. Que tot sigui el centre de la nostra vida, de la nostra família, de l’equip de monitors i monitores d’AINA... i que tot esdevingui “gra de mostassa” evangèlic per sembrar en el jardí dels nostres infants.

Faci’s la vostra voluntat, així en la terra com es fa en el cel. En silenci escoltaves / la Paraula de Jesús... La voluntat de Déu és buscar i salvar el que s’havia perdut. Déu em busca! Quant d’amor! Déu vol que acollim els infants; que no hi hagi escàndols -i de cap de les maneres davant d’un nen, d’una nena-; que convertim les espases de la violència en arades de conreu de la vinya del Senyor. La voluntat de Déu és només la nostra felicitat. Davant els fracassos, els errors, les traïcions, els Getsemanís... fem que tot sigui uns espais meravellosos de somni per sembrar les llavors de la Pasqua com feu Jesús a l’hort de les Oliveres on es pastà l’Al·leuia de Resurrecció.

El nostre pa de cada dia, doneu-nos, senyor, el dia d’avui. És el pa de l’amistat, el pa de Déu. Reivindiquem el pa de la família, que és el pa de la tendresa i de l’acció de gràcies des que arribem al món fins que en marxem. Reivindiquem el pa de l’escola per esborrar la ignorància, bressol de totes les pobreses. Reivindiquem el pa del fulard blau, groc i vermell d’AINA per guanyar camins, llacs i cims junts, i cantant. Reivindiquem el pa de la feina per a tothom i, sobretot, per als joves que acaben els estudis per sostenir-nos. Reivindiquem el pa de l’altar de Jesús que divinitza el nostre pa de cada dia

Perdoneu les nostres culpes! Sigues lliure i camina... Déu, Pare de la llibertat, no té enemics; només té fills. Nosaltres, humans, no tenim enemics; sols tenim germans. De la mateixa manera que necessitem el pa, així també necessitem el perdó. I això, cada dia. Perdoneu-nos perquè el pecat divideix la fraternitat, el pecat ens fa presumir que som millors que els altres, el pecat ens fa creure que som semblants a Déu. Si et vols enganyar a tu mateix, digues que no has pecat: així t’estàs enganyant. Perdoneu la nostra indiferència, la manca de creativitat i imaginació, la por als jerarques i als polítics, la incoherència... i sobretot l’orgull, que és l’actitud més perillosa de cada vida cristiana.

Així com nosaltres perdonem els nostres deudors! Au, germans, diguem ben fort que volem la germanor! La creu de Jesús ens fa do del perdó vertical: el perdó de Déu a nosaltres i del perdó horitzontal, el perdó entre nosaltres.

No permeteu que caigum en la temptació! Els ulls delaten que et fa figa el cor... (puc ser jo) Com Jesús temptat al desert: posa el pa de la Paraula davant el pa del tenir; el pa de la pobresa que et fa lliure davant l’esclavitud del poder i el pa de la humilitat davant l’afany de sortir a la foto.

Ans deslliureu-nis de qualsevol mal. Al·leluia! Al·leluia! Al·leluia! Alegrem-nos! El bé ha vençut el mal. El món s’omple de bondat. La vida ha vençut qualsevol coronavirus. Alegrem-nos! la Resurrecció ens omple a tots de l’Esperit de Déu que ens dona la força d’estimar. Alegrem-nos perquè les colònies i els campaments CAINA i Tamarros d’AINA estiu 2020 seran els millors des d’aquell de l’estiu del 1976 perquè l’anhel del VIDA ens fa PINYA.

Creiem això? La meva confident ens demana: “Que sigui per molts anys! Al·leluia! Joiosa Pasqua! Al·leluia!”

tracking