Les set claus

Covid-19 Covid-20

Hem de ser curosos en la seguretat sanitària del virus, però també en la salut mental

Creat:

Actualitzat:

En l’afer BPA ja vam haver de recórrer a KEEP CALM, avui ens toca el mateix, i de fet, en la crisi que estem patint, la nota del Govern i de tota la resta de partits és molt alta, enhorabona per anar tots a l’una, felicitats per ser valents i avançar les mesures una setmana, el cap de setmana del 14 i 15 de març hauria estat catastròfic amb pistes i comerços oberts. El contrast el trobem en altres governs i presidents de països desenvolupats, Trump, Bolsonaro, Jonhson i Obrador, seria difícil escollir un d’ells per al sopar dels idiotes.

Sens dubte no hi ha res escrit de com afrontar una crisi pandèmica. Una mesura que ens ha sobtat a tots és la permissivitat de poder passejar gossos. He de dir que no hi estic en contra, però cal recordar que s la Xina el 40% de la població confinada ha acabat amb ansietat i el 16% amb depressió, estrès o altres patologies. I dic això perquè països desenvolupats han decidit que és necessari per a la població un confinament parcial amb passejos per als infants o esport per als adults, i més tenint un país amb possibilitats de mantenir una distància mínima de seguretat Covidiana. Hem de ser curosos en la seguretat sanitària del virus, però també en la salut mental, aquí és on Govern ha de ser valent per segona vegada.

Amb l’ajuda del metge epidemiòleg Oriol Mitjà, Govern està elaborant un pla de retorn a la mobilitat, dintre de quinze dies es vol començar a fer tests ràpids a tota la població, tanmateix s’estudia una monotorització de la població amb una aplicació tipus TraceTogether. Utilitzada per Singapur amb un gran èxit, aquesta app fa servir el Bluetooth per detectar tots aquells que s’hagin apropat a un portador del virus i així poder acotar nous casos. Segur que per al pròxim Covid-20 estarem preparats, els governs amb material sanitari, apps, vacunes… i nosaltres amb mascotes, habitatges amb terrasses, cinta per córrer… i si no, ja ho sabeu, ens veiem a l’infern...

tracking