Les set claus

Maleïda Covid-19

Valorant coses que en el passat no apreciàvem perquè les teníem

Creat:

Actualitzat:

És una situació de tristor constant. Cada dia en despertar-me, m’he de recordar que no és que hagi tingut un malson, sinó que la situació és real, ho estem vivint. Tot està passant de veritat, ens hi hem d’acostumar. És una situació molt estranya, com si forméssim part d’un guió d’una apocalíptica pel·lícula americana.

No sabeu com de complicat és escriure aquesta setmana la meva columna, per la complexitat i incertesa de la situació, però sobretot per la tristesa de les morts que ens està deixant aquesta pandèmia. Però no podem flaquejar ara, hem de ser forts i intentar tenir una actitud positiva.

Sense pretendre banalitzar la situació, acompanyant sincerament en el sentiment totes les famílies que han tingut una defunció, i compartint plenament la preocupació de les persones malaltes, crec que hauríem d’esforçar-nos per valorar aspectes que hem redescobert per les circumstàncies actuals, i que ens han obligat a pensar i actuar de manera diferent.

Estem reflexionant, en família, valorant coses que en el passat no apreciàvem suficientment perquè les teníem assegurades. Hem aturat l’economia de cop però crec sincerament que els sentiments i els nostres valors s’han enfortit. Valorem la salut, l’esport a l’aire lliure, la família, la vida i la llibertat.

A banda de valorar aquests aspectes positius d’una situació tan complicada, personalment em quedo amb la solidaritat, amb els carrers buits, amb els missatges d’ànim, amb els aplaudiments des de les finestres i balcons, amb la feina dels sanitaris, amb la tasca de les persones que estan de cara al públic, amb el treball dels cossos especials i de circulació, i sobretot confio en l’esforç gegant que està fent Govern per protegir-nos. En definitiva, em quedo amb la unitat de tots, amb la resposta d’un país unit davant una greu crisi sanitària. Així no hi ha dubte que segur que ens en sortirem.

tracking