TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

La tribuna

Positivitat enfront de la Covid-19

La malaltia no tan sols està afectant el model de civilització que tots coneixem, sinó que ens està posant a prova com a societat

Creat:

Actualitzat:

Fa poc més d’una setmana que la Covid-19 està no tan sols afectant el model de civilització que tots coneixem, sinó que ens està posant a prova com a societat. Efectivament, l’autoconfinament demanat pel Govern d’Andorra ha deixat de ser anecdòtic a imperar en la major part de tots nosaltres. Des d’aquestes línies, vull agrair d’antuvi a totes aquelles persones que fan més suportable estar reclosos en els nostres domicilis.

I malgrat el nostre autoconfinament i l’allunyament dels nostres éssers estimats, estem constatant a Creu Roja Andorrana que amb l’aparició de la Covid-19 s’ha hagut de fer front a una pandèmia molt més perillosa i contagiosa, la de la solidaritat, empatia i humanitat entre la població; des del padrí que volia donar la seva pensió perquè d’altres poguessin abastir-se d’aliments fins a tot un seguit d’empreses i professionals liberals que ens han volgut donar suport financer, en temps o en material, passant per la immensa riuada de persones voluntàries que han contactat amb Creu Roja per poder ajudar qualsevulla altra persona, sobretot padrines i padrins, que estiguessin sols o en un estat de necessitat sever.

És d’agrair a totes aquestes persones que donen el seu temps per ajudar els altres, sense oblidar els nostres voluntaris, degudament formats i equipats, i tot el nostre personal, que s’ha bolcat en hores per superar, entre tots, aquesta pandèmia que ens ha tocat viure.

Estem en el nostre 40è aniversari, el nostre calendari de festivitats ha quedat trastornat, però aviat sortirem d’aquesta crisi amb l’esforç, tenacitat i responsabilitat de tots nosaltres. La pandèmia implica que encara no sabem si la commemoració que cada any fem pel Dia internacional de la Creu Roja, el 8 de maig, la podrem fer aquell dia o més tard. El que tenim clar és que la farem, i ho festejarem amb moltes més ganes que mai; i tornarem a retrobar-nos amb els nostres estimats padrins continuant les sortides que realitzem periòdicament; i tornarem al pavelló de bàsquet i a tots els altres serveis preventius que ens necessitin; i tornarem a formar els nens a les escoles.

Tornarem a fer coses que semblen petites, però que ens preparen per fer coses més grans; perquè en nosaltres tenen dipositada la seva confiança no tan sols els més de 3.000 membres que ens ajuden com a socis, sinó tota una societat que veu la Creu Roja com un referent; gràcies a tots ells podem fer actualment les tasques que s’estan duent a terme per frenar la Covid-19.

En aquest país nostre, tenim un sistema molt potent de solidaritat intergeneracional, del qual tots ens hauríem de sentir especialment orgullosos. En poc menys d’una setmana i el dia d’avui han contactat amb la Creu Roja per oferir-se en tasques de voluntariat més de 640 persones; la consigna és clara, mentre no ens esgotem a nivell de material fungible o de personal voluntari, mentre els nostres tècnics i personal laboral no defalleixin, estarem ajudant els més vulnerables de la nostra societat, per tornar-nos a trobar, tots plegats, en una renovada Andorra, voldria creure que més solidària, empàtica i humana.

tracking