x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Explotació a Andorra

Actualitzada 10/03/2020 a les 21:30
Em pensava que ja ho havia vist tot en matèria d’explotació laboral. Sabia que els salaris a Andorra no són res de l’altre món, que les condicions laborals són molt millorables, però el que no podia imaginar és l'explotació laboral soferta per un treballador a Sant Julià de Lòria: 12 anys sense vacances, sense festes, treballant de sol a sol sense contracte laboral ni cobertura mèdica... Creia que això tan sols passava a la Xina o a països tercermundistes. No sé si hi ha més casos a Andorra com el que ha sortit a la premsa en els darrers dies, però sí que sé que és quelcom que s’hauria de controlar i perseguir. Si es fan controls en la restauració, en el comerç, en la construcció, no estaria de més alguns controls al camp, a les plantacions de tabac i explotacions ramaderes, encara que es trobin molt lluny del centre de les parròquies. Crec que trobaríem més d'una “sorpresa”. No em val tampoc que s’aconselli a la persona que ha sofert aquesta explotació laboral que no surti de casa i que no freqüenti el seu restaurant habitual. No en tinc prou amb la retirada del passaport del masover explotador i que aquest quedi en llibertat. Ni tampoc en tinc prou que no es busquin altres “culpables” perquè de ben segur que en aquest cas n’hi ha més. No es poden permetre aquests casos d’explotació laboral al segle 21. Ja sé que és pràctica habitual “contractar” extres en molts sectors per a feines esporàdiques, però d’aquí a tenir una persona durant dotze anys sense cap mena de “cobertura” hi ha un tram de camí molt llarg. Això és molt greu i el càstig ha de ser exemplar.
  • #3 Castellano Comunero
    (11/03/20 13:23)

    Del teu article del 25-2-2020: “ i tot el que pugui beneficiar els patrons també ho farà amb els treballadors.”.

    Respondre
  • #2 Realitat
    (11/03/20 10:07)

    Tota la raó, Sr. Calsina, i que no l'hagin condemnat, doncs anar a dormir a casa i llibertat total no es cap condemna, és gairebé tan escandalós com el fet delictiu.

    Respondre
  • #1 Àngels Codina
    (11/03/20 09:31)

    Totalment d'acord! Em sembla un tema gravíssim i la meva consciència no accepta la tebiesa amb la que - sembla- que actúa la justicia en aquest cas. Hi ha d'haver un càstig exemplar i responsabilitats derivades.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts