Les set claus

El SIAD per a totes les dones

Animem les que es trobin en dificultats a anar-hi, sense temor a represàlies

Creat:

Actualitzat:

Aquests últims mesos molts de vosaltres haureu sentir parlar d’un tema de societat complex, que afecta sobretot el 48.83% de la nostra població: l’avortament. Existint moltes opinions i punts de vista diferents, a través d'aquestes línies no ens dedicarem a donar el nostre, sinó a aportar un comentari objectiu sobre la creació d’un servei nascut per donar una solució immediata al problema. Parlem del Servei d'Atenció Integral a la Dona, el SIAD, inaugurat la setmana passada. Sabent totes les contraindicacions existents amb aspectes interns d’Andorra, i sobretot conscients de la influència de la societat amb el tema que ens concerneix, el Govern ha decidit posar en marxa un servei exclusiu i gratuït per poder brindar ajuda a totes aquelles dones que ho necessiten.

Amb un equip tècnic format per llevadores especialitzades en salut sexual i reproductiva, i la possibilitat d’activar una derivació a altres especialistes si escau, podrem deixar les nostres preocupacions de costat i donar solució a problemes que poden arribar a patir les dones que viuen al nostre país. Amb l’objectiu de no deixar ningú desemparat, el Servei Integral d’Atenció a la Dona donarà totes les eines necessàries en situacions complexes o informarà dels procediments a seguir. Cal recordar que aquest servei és d’ús voluntari i, evidentment, ningú obligarà les nostres ciutadanes a acudir-hi. D’aquí la importància de saber com funciona i de què es tracta. Cal difondre correctament tot el que ofereix.

Ens trobem davant d'un servei exclusiu, un pas endavant que d’alguna manera soluciona la problemàtica posada. Ara només ens queda veure com evoluciona d’una forma, esperem, favorable. I animem totes aquelles persones que es puguin trobar en dificultats a anar-hi sense cap temor a represàlies, ja que la creació del SIAD és exclusiva per a nosaltres, les dones, i s’espera que sigui d’una utilitat precisa i satisfactòria.

tracking