Les set claus

Els tons de la felicitat

De tant en tant és bo aturar la recerca de la felicitat i simplement ser feliç

Creat:

Actualitzat:

Els éssers humans fem de tot per assolir el somni d’una vida plena i feliç. Però com definir-la? Per a cada persona és diferent. El denominador comú de totes les variants podríem afirmar que és quelcom que ens fa sentir bé, contents i optimistes. El fet és que a major felicitat, la salut, la productivitat i les relacions humanes flueixen més fàcilment.

La vida ens ofereix diversos tons del que es considera “felicitat”, des d’una senzilla sensació de pau i calma interior fins a sentir-nos en ple estat de gràcia.

Seure davant la llar de foc en una tarda freda mentre prens un té, escoltes música i llegeixes un bon llibre. Vestir un jersei gruixut de llana mentre gaudeixes d’una copa de vi en una terrassa a l’hivern. Sentir el sol a l’esquena mentre camines en companyia dels amics. Passar la nit embolicat en un deliciós edredó. Reunir-te amb la família per gaudir d’una sobretaula llarga. Que el teu equip de futbol guanyi el partit. Cantar i moure els braços al ritme de la música. Tots són exemples de sentir-nos en calma i en pau interior.

Hi ha altres ocasions en què la vivència de la felicitat pertany a una altra freqüència més elevada. Els que hem tingut el privilegi de ser pares hem sentit el temps aturar-se a l’hora de conèixer la careta del nadó. En aquestes ocasions, experimentem un goig indescriptible que ens sacseja l’ànima. La dimensió més profunda de la joia sempre es connecta amb el pla espiritual. Quan el goig no prové de l’àmbit material, sorgeix un estat plaent inesperat. Són instants transcendentals en què el temps s’atura i ens envaeix aquest estat de gràcia en el qual ens sentim plens i en unió absoluta amb quelcom intangible. És un regal de la vida que de tant en tant descobrim i amb el qual tot és perfecte. En aquestes ocasions sentim un amor, una abundància i una gratitud que cal que guardem per sempre en el nostre cor.

tracking