x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

El centreesquerra es consolida

Bon inici d’any per a la ‘família’ socialdemòcrata
Actualitzada 10/01/2020 a les 06:44
L’any 2020 s’ha iniciat de forma molt positiva per a la família socialdemòcrata després de la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern, una bona notícia que es ve a afegir a la victòria a les eleccions presidencials a Croàcia del candidat socialdemòcrata, Zoran Milanovic. També és un bon moment ara per recordar que fa uns mesos a Portugal el primer ministre, Antonio Costa, va veure renovada la confiança dels ciutadans i va nomenar un govern continuista de la bona tasca feta pel Partit Socialista. Finalment, en dues realitats molt properes a la de molts de nos­altres, ja sigui per vincles familiars, d’amistats, professionals… s’està demostrant com els projectes socialdemòcrates són els que estan consolidant una millora econòmica, un creixement social, unes polítiques que arriben a tot­hom quant a la prestació de serveis públics i amb polítiques fermes en les problemàtiques més importants com ara l’habitatge, les pensions o els salaris. Al mateix moment també en ambdós països s’ha escenificat com els projectes de centredreta sembla que han optat per una estratègia de radicalitzar el discurs i girar cap a la dreta, que fa encara més necessari i positiu per a la majoria de ciutadans l’ocupació del centre polític per part dels projectes socialdemòcrates. Els darrers mesos també han estat molt positius per als socialdemòcrates a Andorra ja que al llarg de l’any passat la representació parlamentària del PS va passar d’estar integrada al grup mixt amb 3 consellers a ser el principal grup de l’oposició amb 7 consellers, i en l’àmbit comunal es va passar de 5 consellers a 15 representants, entre els quals els dos cònsols d’Escaldes-Engordany. Salvant algunes distàncies, a Andorra també estem assistint al fet que la proliferació de llistes de dretes està comportant girs a la dreta per demostrar quin de tots és el més genuí projecte de dretes; als socialdemòcrates ens correspon de la mateixa manera que ho han sabut fer a Espanya i a Portugal ocupar una centralitat política amb projectes per a tothom i amb una vocació de governabilitat des del centre cap a l’esquerra i esquivant alhora les provocacions que aquesta cursa a la dreta està generant envers el PS a Andorra de manera anàloga a la que les forces de dretes estan fent a Espanya i Portugal envers els projectes socialdemòcrates.
  • #13 Joan
    (10/01/20 20:07)

    No entenc com la gent que té familiars a Portugal i Espanya no veu el que fa l'esquerra en habitatge, salaris, pensions...

    Respondre
  • #12 Ferran
    (10/01/20 20:03)

    Després de Portugal i Espanya, arribarà Andorra; només cal que la gent vegi el desastre de govern qque tenim i que "guanyarien" amb un govern del PS

    Respondre
  • #11 LOS PERROS LADRAN LUEGO CABALGAMOS
    (10/01/20 19:14)

  • #10 Pere
    (10/01/20 16:59)

    Pere, el que es consolida, és l'abstenció. Molts vàrem votar al 2009, Jaume Bartumeu i no volem saber res d'escissions, divisions, esquirols i traïcions.

    Respondre
  • #9 erik
    (10/01/20 13:47)

    Centre-esquerra? Les vostres propostes populistes son d una esquerra ben profunda tot i que es clar tu a la práctica el que sigui per arrivar al poder. Quina por que feu!

    Respondre
  • #8 Crua realitat
    (10/01/20 13:09)

    El PS és la oposicio perfecta, NO és oposició...

    Respondre
  • #7 Joan
    (10/01/20 11:18)

    Centre esquerra?? Jajajaja!
    El problema és que no teniu projecte.

    Respondre
  • #6 Alfred
    (10/01/20 10:46)

    Lo de Centreesquerra deu ser una broma, no?   Si el Jaume i tants d'altres el varen deixar es per la seva deriva radical que s'atansa molt al comunisme.

    Respondre
  • #5 L'últim que apagui la llum ....
    (10/01/20 10:36)

    Ets pobre? Doncs vota a la centre esquerra, que hi farem llevar als rics i t'ho donar a tu .... Però això mai passa, el bipartidisme és una presa de pèl més. Estem farts de populisme bonista.

    Respondre
  • #4 Lo Rector
    (10/01/20 10:20)

    Beno ja sou de centre (esquerre) Veig que lo d'esquerres ja us va quedant lluny...

    Respondre
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts